Perearsti konkursile ei tulnud ainsatki avaldust

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Haigekassa.
Eesti Haigekassa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viru-Nigula valda, Kunda linna ja Vasta kooli teenindav perearst Laima Paartalu lahkub ametist 1. aprillist.

Lääne-Viru maavalitsus kuulutas vabale nimistule uue perearsti leidmiseks välja konkursi, mis lõppes 17. veebruaril.

Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Marge Lepik ütles, et kahjuks ei tulnud konkursile ühtegi sooviavaldust.

“Praegu on meil kaks võimalust, kas kuulutada välja uus konkurss või pidada läbirääkimisi teiste perearstidega nimistu ülevõtmiseks,” lausus Marge Lepik.

Tema sõnul hakatakse pidama läbirääkimisi perearstidega. “Kui see aga tulemusi ei anna, tuleb välja kuulutada uus konkurss,” nentis Lepik.

Haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja tunnistas, et uue inimese leidmine on raske, kuid kinnitas, et nimistu päris ilma meedikuta jääda ei saa ja 1. aprilliks tuleb leida vähemalt ajutine asendaja.

Laima Paartalu võtab patsiente vastu nii Kundas kui ka kahel päeval Viru-Nigula keskuses.

Viru-Nigula vallavanem Ervins Veitsurs ütles, et vald saab toetada uut perearsti sellega, et vallale kuuluvate ruumide eest üüri ei küsi ning tasub ise kommunaalkulud. Selliselt toetab omavalitsus perearstipraksist ka praegu.

Veitsurs on olukorra pärast tõsises mures, sest teab, et uut meedikut on väga keeruline leida. Viru-Nigula keskusest on Kundasse umbes 15 kilomeetrit maad ning mõnest külast veelgi rohkem. “Nii palju kui ma tean, on ka Kunda perearstide nimistud üsna täis,” muretses vallavanem.

Marge Lepiku sõnul kuulub perearst Laima Paartalu nimistusse umbes 1600 inimest.

Viru-Nigula vallas ei ole eraldi perearsti nimistut omavalitsuse väiksuse tõttu, kuid perearsti vastuvõtt toimub kahes kohas ka seepärast, et osa Viru-Nigula valla küladest jääb Kunda lähedusse ning kaugele vallakeskusest.

Laima Paartalu on põhjendanud oma lahkumist liiga suure töökoormusega. Tema sõnul on väsitav, et perearst peab olema administraator ja varustaja ning tegelema statistika ja aruandlusega, mis kõik kokku võtavad rohkem kui poole perearsti tööajast.

“Ma ei ole äriinimeseks õppinud, ma olen arst ja tahan teha ainult arstitööd,” on Paartalu öelnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles