Rakke gümnaasiumile otsitakse direktorit

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nele Lavrikov
Nele Lavrikov Foto: Meelis Meilbaum

Rakke vallavalitsus kuulutas välja konkursi Rakke gümnaasiumi direktori leidmiseks. Avaldusi saab esitada 18. märtsini. Rakke vallavanem Andrus Blok selgitas, et konkurss kuulutati välja seetõttu, et praeguse direktori Nele Lavrikoviga sõlmitud tähtajaline leping lõpeb aprillis.
 



“Tookord otsustas komisjon sõlmida esialgu aastase lepingu. Mingeid muid põhjusi konkursi korraldamiseks ei ole,” kinnitas Blok ja lisas, et konkursil saavad kandideerida nii praegune direktor kui teised huvilised, kellel on vastav kvalifikatsioon.

Lääne-Viru maavalitsuse sotsiaal- ja haridusosakonna juhataja Marge Lepiku sõnul viib maavalitsus praegu Rakke gümnaasiumis läbi erakorralist järelevalvet. Selle põhjuseks olid maavalitsusele ning haridus- ja teadusministeeriumile hoolekogult, lapsevanematelt ja õpetajatelt laekunud avaldused, milles on viidatud võimalikele juhtimisprobleemidele ja -vigadele. Järelevalve tulemused selguvad 1. aprilliks.

Marge Lepiku kinnitusel konkurss uue direktori leidmiseks järelevalvega seotud ei ole, vaid tuleneb lõppevast tähtajalisest töölepingust.

Nele Lavrikov asus Rakke gümnaasiumi direktori ametisse mullu 12. aprillil. Siis vajati uut koolijuhti seetõttu, et ligi kümme aastat kooli juhtinud Andi Einaste lahkus ametist ja asus tööle Jõgeva maavalitsuses.

Einaste põhjendas oma lahkumist ebakõladega vallavalitsusega, kuid rõhutas, et see oli tema enda otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles