Ida-Virumaal põleb Uikala prügila

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uikala prügimäe põleng
Uikala prügimäe põleng Foto: Kanal 12

Kohtla vallas Kukruse külas asuvas Uikala prügila jäätmete ladustamisalal puhkes tulekahju.

Täna öösel kell 03.24 teatati Häirekeskusele tulekahjust Kohtla vallas Kukruse külas asuvas Uikala prügilas.

Päästjate kohale saabudes selgus, et põlevad prügilasse 1,5 X 2 meetri paksuse kihina ladustatud purustatud rehvid kõrge leegiga 100 x 100 meetri suurusel alal.

Prügila põlemisest leviva mürgise suitsu ohuala püsib praegu kuni paari kilomeetri raadiuses. Tallinn-Narva maanteele on suitsupilve veel näha, kuid selle mõjuala päästjate kinnitusel Kohtla-Järve linnani ei ulatu.

Tulekahju kustutamiseks viidi sündmuskohale täiendavat tehnikat, pumbajaam ja vahukonteiner.

Inimesed vigastada ei ole saanud.

Kella 11.30 seisuga on tulekahjukohalt leviv paks suits muutunud heledamaks, hajunud ning Kohtla-Järve linnani enam ei ulatu. Prügilast kuni paari kilomeetri raadiuses elavatel inimestel palume kuni ohu möödumiseni uksed-aknad endiselt kinni hoida ning kõigil teistel suitsu leviku piirkonda mitte siseneda. Suitsust piirkonda läbides tuleb auto aknad hoida suletuna.

Maanteeinfokeskus teatab, et Ida-Viru maakonnas Toila vallas on Uikala prügila põlengu tõttu Jõhvi-Uikala maanteel üks sõidurada suletud, liiklust reguleerib politsei. «Palume liiklejail olla tähelepanelik, põlengust on võimalik suitsu levik Tallinn-Narva maanteele,» toonitab maanteeinfokeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles