Staabihoone kaua oodatud remont jõudis lõpule

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger kõnnib puudlite Bella-Donna (must) ja Britaga jalutama minnes iga päev kaitseliidu Viru maleva värske ilme saanud staabihoonest mööda.
Roger kõnnib puudlite Bella-Donna (must) ja Britaga jalutama minnes iga päev kaitseliidu Viru maleva värske ilme saanud staabihoonest mööda. Foto: Arvet Mägi

Kaitseliidu Viru maleva 20 aastat remonti oodanud staabihoone renoveerimine jõudis viimaks lõpule. Töid teinud ehitaja kohta jagus kaitseliidu Viru maleva pealikul kapten Rudolf Jeeseril ainult kiidusõnu.



Viru maleva Pikal tänaval asuva staabihoone renoveerimisega alustati eelmise aasta septembris ja praeguseks on töödega valmis saadud. “Müts maha ehitaja ees,” kiitis kaitseliidu Viru maleva pealik kapten Rudolf Jeeser ehitajat, kes pidi tööd tegema talvistes karmides ilmaoludes, kuid suutis sellele vaatamata kogu aeg graafikus püsida.

“Mehed pingutasid päris kõvasti. Viimased nädalad, mil tähtaeg oli lähenemas, käis mõnes kohas töö 24/7,” lisas Jeeser.
Kapteni sõnul võeti maja vastu küll mõningate vaegtöödega, aga praeguseks on kõik puudused kõrvaldatud.


Ehitaja ja tellija vahelist koostööd kiitis ka Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev. Ta ütles, et kaitseliidu maja üle vaadanud linnavalitsuse komisjon jäi tehtuga väga rahule.
“Tundus, et tellija ja ehitaja koostöö oli väga hea,” sõnas abilinnapea ja nimetas praegusel ajal suhteliselt haruldaseks, et ehitaja annab üle valmis objekti, mis on ka väga esteetiliselt tehtud. “Ega ma muud oskagi öelda kui - super,” lausus Ain Suurkaev.


Rudolf Jeeser ütles, et kõik see, mida ta vaimusilmas ette kujutas ja millest sai juhatusega räägitud, on 20 aastat remonti oodanud staabihoones nüüd olemas.

Maja sai uue uue ventilatsiooni-, elektri- ja veesüsteemi ning kanalisatsiooni. Korda tehti kelder, kuhu tulevad relvaruumid kõigi vajalike hoiutingimustega. Esimesel korrusel tehti korda ametikorter, kogu teine korrus ja tagahoov said uue ilme. Lisandusid jõusaal ja kaks külaliskorterit.
Seni tuvide pärusmaaks olnud katusekorrusel on nüüd võimalik korraldada seminare, sõjalisi harjutusi ja ka tseremooniaid. Esimene pidulik üritus toimubki 22. juunil, kui on kaitseliidu maja pidulik avamine.


Viimasele poolele aastale, mil tegutseti rendipindadel, tagasi vaadates, tunnistas Rudolf Jeeser, et ega see aeg lihtne ei olnud, kuid hakkama saadi.

“Nagu olen korduvalt öelnud, olid kõik maja kordasaamise nimel nõus pingutama. Pean kiidusõnad ütlema rentnikele, kes üle poole aasta kannatasid müra- ja tolmuterrorit. Ega neil ka lihtne ei olnud oma tööde-tegemistega,” tunnistas kapten, kelle jaoks tähendas rendipindadel tegutsemine ka lisakohustusi.


Kaitseliidu Viru malev ei ole veel oma staabihoonesse lõplikult sisse kolinud. “Augusti keskpaigaks, mil kaitseliidu tegevus aktiviseerub, peab maja toimima paremini kui siis, kui me siit rendipindadele läksime,” ütles Jeeser.
Maja pidulikule avamisele 22. juunil eelnevad kaitseliidu ülema kõne ja hümn. Siis on maja uksed ka linnakodanikele avatud.

Järgmine suurem ettevõtmine kaitseliidu Viru maleva jaoks on Rutja harjutusvälja korda tegemine.

Renoveerimine

• Kaitseliidu Viru maleva staabihoonet Pikal tänaval renoveerisid ühispakkumise alusel AS Merko Ehitus, AS Merko Tartu ja AS Merko Infra.
• Renoveerimise maksumuseks kujunes 1 060 607,9 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles