Uikala prügila tulekahju on kustutatud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile puhkes Uikala prügilas tulekahju.
Eile puhkes Uikala prügilas tulekahju. Foto: Kanal 2 "Krimi"

Eile öösel Kohtla vallas Kukruse külas Uikala prügilas puhkenud tulekahju on kella 19.54 seisuga lõplikult kustutatud ja päästjad on sündmuskohalt lahkunud.


Tulekahjust Uikala prügilas teatati häirekeskusele eile, 11. juunil kell 03.24. Kohale saadeti kaheksa päästeautot Kohtla-Järvelt, Iisakust, Jõhvist, Sillamäelt ja Narvast, operatiivkorrapidaja ja meedikud. Päästjate kohale saabudes levis sündmuskohalt paksu musta suitsu.

Selgus, et ligikaudu hektari suurusel alal põlevad lahtise leegiga 1,5-2 meetri paksuse kihina ladustatud purustatud rehvid. Sündmuskohale toimetati täiendavat päästetehnikat: pumbajaam, vahukonteiner, voolikukonteiner ja ATV. Kustutustööde ajaks oli suletud Jõhvi-Uikala maanteel üks sõidurada.

Prügila põlemisest tekkinud mürgise suitsu levimise tõttu paluti ohupiirkonnas viibivatel inimestel võimalusel ohualast lahkuda ning kojujäämisel püsida siseruumides. Inimeste vigastada saamise kohta informatsiooni ei ole laekunud.

Kustutustöödel osales eile kaheksa päästemeeskonda, operatiivkorrapidaja ja regiooni korrapidaja, kasutati eritehnikat. Tulekahju lokaliseeriti õhtul kella 20.24 ajal, kui aktiivse põlenguala suurus oli 80 x 40 meetrit, kust tuli veel natuke suitsu, kuid selle levik oli paikne ja inimeste tervisele enam ohtu ei kujutanud.

Üksikute põlengukollete järelkustutustööd jätkusid täna. Kustutustöödel osales täna paarkümmend päästjat Kohtla-Järve, Kreenholmi, Iisaku ja Jõhvi päästekomandost. Tulekahju kustutati lõplikult kella 19.54ks. Tulekahju tekkepõhjus ei ole esialgu teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles