Kaksteist noort läheb presidendi ette

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Huik / Postimees

Lääne-Virumaalt läheb parimatele lõpetajatele mõeldud presidendi vastuvõtule üheksa neidu ja kolm noormeest.


Teisipäeval, 21. juunil võtavad Eesti vabariigi president ja proua Evelin Ilves presidendilossi roosiaias vastu üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste parimaid lõpetajaid.

Lääne-Virumaalt on vastuvõtule kutsutud kaksteist lõpetajat: Toomas Kiis Haljala gümnaasiumist, Silvia Süda Kunda ühisgümnaasiumist, Lagle-Marie Tamm Rakvere gümnaasiumist, Liis Rebase Rakvere täiskasvanute gümnaasiumist, Aileen Eek Rakvere reaalgümnaasiumist, Jardo Annus ja Pille-Riin Vool Kadrina keskkoolist, Evgenia Lupan Tapa vene gümnaasiumist, Helina Pärnamägi Väike-Maarja gümnaasiumist, Auri Reineberg Rakvere eragümnaasiumist, Laura Leetberg Rakvere ametikoolist ja Marko Kasepõld SKA päästekolledži Väike-Maarja päästekoolist.

Vabariigi presidendi vastuvõtule on maakonnast saadetud medalisaajad gümnaasiumidest ja parimad kutseõppeasutustest.

Kuldmedaliga lõpetamiseks peavad gümnasistil kolme aasta õpitulemusena olema kõikides ainetes hindeks ainult viied. Hõbemedali saajal tohib tunnistusel olla lisaks viitele kaks nelja.

Medali andmise lõplik otsus tehakse tavaliselt mõni päev enne lõpuaktust kooli õppenõukogus. Paljud koolid arvestavad medali andmisel ka riigieksamite tulemusi.

Sel aastal loodetakse Lääne-Virumaal välja anda üheksa kuldmedalit ja 15 hõbemedalit, eelmisel aastal oli üheksa kuld- ja 16 hõbemedalit. Varasematel aastatel on medaleid antud isegi rohkem – nii oli 2008. a kokku 27 ja 2009. a 26 medalit.

Alates 1994. aastast anti maakonnas kõige enam medaleid 2005. ja 2006. aastal, mil medali said 32 lõpetajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles