Laohoone tulekahjus põleb tonne prügikütust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Kunda linnas asuvas laohoones.
Tulekahju Kunda linnas asuvas laohoones. Foto: Meelis Meilbaum

Täna keskpäeval sai päästekeskus teate, et Kundas Tööstuse tänaval põleb laohoone. Laohoones põleb tonne prügikütust ning päästetöid raskendab see, et korraga vajatakse Virumaa päästjate abi mitmel tulekahjul.

Kunda linnapea Allar Aroni sõnul on tegu kunagise eterniiditsehhi hoonega, mis praegu on Kunda Transi laohoone.

Kunda Transi juhataja Andres Lume sõnul põles hoones esialgsetel andmetel 3000-4000 tonni RDF-i ehk nn prügikütust, mis kuulub Kunda Nordic Tsemendile. Hiljem selgus, et põleb koguni 6000 tonn RDF-i.


Päästjad olid kella poole kolmeks saanud tulekahju niivõrd kontrolli alla, et see ei ohusta lao vahetus läheduses asuvaid hiiglaslikke palgikoormaid. 

Kuigi kohapeal on veereservuaarid olemas, on sealt vett keeruline kätte saada ja päästjad käivad kustutustöödeks vett toomas paari kilomeetri kauguselt Lontova silla juurest Kunda jõest. Päästjad paigaldasid voolikuliinid läheduses asuvast jõest, mistõttu suleti liikluseks Kunda raudtee.

Päästjate sõnul muudab olukorra keeruliseks ka see, et samal ajal oli ka Kohtla-Järvel mitu suurt põlengut ning kogu Virumaa ressurss oli hetkel töös.

Kunda päästekomando komandopealik Heldur Lahne sõnul on lao näol tegu paraja keemiapommiga, sest lisaks on laos veel soodat, rauapulbrit ja muid kemikaale.

Päästjate sõnul võib tule kustutamiseks kasutatav vesi leekidele isegi hoogu anda ja seetõttu on olukord endiselt keeruline. Päästjate hinnangul jätkub tulekahju kustutamine ilmselt veel ka homme.

Häirekeskus sai teate tulekahjust Kundas kell 12.01. Esialgse info kohaselt põles hoones 4000 plastakent. Kohale saadeti kolmteist päästeautot Tapalt, Iisakult ja Jõhvist, operatiivkorrapidaja, regiooni korrapidaja, regioonikorrapidaja abi ning kaks kiirabiautot. Sündmuskohale toimetati täiendavat päästetehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles