Enamik puuduvaid koolijuhte on leitud

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika koolijuhi staažiga Henry Kallaste võtab juba järgmisel kuul üle Kunda ühisgümnaasiumi direktori kohustused.
Pika koolijuhi staažiga Henry Kallaste võtab juba järgmisel kuul üle Kunda ühisgümnaasiumi direktori kohustused. Foto: Tairo Lutter

Mõnigi kool, mis seni juhita olnud, on järgmiseks õppeaastaks valmis, sest uus direktor on leitud. Nii palju kui praegu, pole aga direktoreid viimasel ajal vahetunud.

Lääne-Viru maakonnas on kaheksa kooli, mis pikemat või lühemat aega endale juhti otsinud. Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Marge Lepik ütles, et tegemist on viimaste aastate suurima vahetusega koolijuhtide seas. Tema mäletamist mööda vahetus koolijuhte veel rohkem 1990ndate alguses.
Kõige kauem on koolijuhti otsitud Haljala gümnaasiumile, mille eelmine direktor Kaido Kreintaal Rocca al Mare kooli juhtima läks.


Järgmist õppeaastat alustatakse uue direktori Inge Laivi juhtimisel, kes 1. juunist ametisse kinnitati. Inge Laiv on kooli endine õppealajuhataja ja tegutses aasta otsa direktori kohusetäitjana, sest esimene konkurss koolijuhi leidmiseks nurjus.
“Märtsi lõpus, aprilli alguses kuulutasime välja uue konkursi ja nimetasime kolme kandidaadi hulgast direktoriks Inge Laivi,” kõneles Haljala vallavanem Leo Aadel ja nimetas koostööd senise kohusetäitjaga väga produktiivseks.
Uut direktorit ootavad ees suured ülesanded, sest Haljala vald on eesmärgiks võtnud kogu koolivõrgu ümberkujundamise, sealhulgas Haljala gümnaasiumi lõimumise Kunda ühisgümnaasiumiga, millel on samuti uus juht.


Kunda ühisgümnaasiumi etteotsa asub senine Tapa vene gümnaasiumi direktor Henry Kallaste, kellega on leping juba sõlmitud. Kunda linnapea Allar Aron ütles, et direktor Olev Lipp annab Kallastele asjad üle 15. juulil.
“Olev Lipp teatas oma lahkumisest aegsasti ette ja tegi meile olukorra lihtsaks, sest direktori leidmine ei ole kerge,” märkis Aron ning lisas, et ühisgümnaasiumi direktori kohale oli lausa kolm tugevat kandidaati, kelle vahel valida.
Uue inimese juhtimisel alustab järgmist õppeaastat ka Uhtna põhikool, millele on vallavanem Peep Vassiljevi kinnitusel direktor välja valitud. Uhtna põhikooli direktoriks saab Anne Mäeots, kes seni töötas Sõmeru põhikoolis inglise keele õpetajana.
“Konkurss väga tõsine ei olnud, kolm avaldust tuli. Aga kõik kolm olid täitsa arvestatavad kandidaadid,” kommenteeris Vassiljev.


Järgmisest õppeaastast on uus juht veel Rakke gümnaasiumil, mille etteotsa asub Arvo Sakjas. Konkursi korras otsiti juhti 1. septembrist ühtse juhtimise all tegevust alustavale Ferdinand von Wrangelli nimelisele Roela lasteaiale-põhikoolile. Ühendasutuse juhi kohale osutus valituks praegu veel Roela põhikooli direktori kohuseid täitev Maret Tralla.
Jätkuvalt otsitakse direktorit Tapa vene gümnaasiumile, Põlula ja Kiltsi põhikoolile.
Põlula koolile direktori leidmiseks on üks konkurss korraldatud, mis paraku nurjus, ja nüüd kuulutati välja järgmine konkurss.


Rägavere vallavanem Mati Ulm lootis, et kuna koolijuhte otsitakse mujalgi ja soovijaid teiste koolide direktori ametikohale on olnud mõnes kohas mitu, huvitub ehk mõni kandidaat Põlula koolist.
“Muidugi jääb veel võimalus näiteks aastaks kohusetäitja määrata, aga loodame ikkagi direktori leida,” lausus Ulm ning lisas, et uut direktorit ootaks hulk tööd, sest kuigi kool ja lasteaed on juba ühendatud, töötavad asutused eraldi hoonetes. Tulevikus aga tahab vald lasteaia koolimajaga ühte hoonesse üle viia.


Konkursiteade Kiltsi koolile direktori leidmiseks sai alles hiljaaegu üles. Väike-Maarja vallavanema Indrek Kesküla sõnul püüavad nad ka ise piirkonnast sobilikku kandidaati otsida.
“Kõige parem oleks kohalikke olusid tundev inimene,” ütles Kesküla, kes ei välista koolijuhi leidmist ka väljastpoolt.
Henry Kallase suundumisega Kunda ühisgümnaasiumi etteotsa jääb juhita Tapa vene gümnaasium, millele direktori leidmiseks on Tapa vald juba konkursi välja kuulutanud.
“Ma arvan, et ega see direktorite tööjõuturg päris kokku kuivanud ka ei ole,” sõnas Tapa vallavanem Alari Kirt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles