Pandivere piirkonnas hakatakse giide koolitama

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äntu Sinijärv.
Äntu Sinijärv. Foto: Katrin Kuljus

Pandivere arendus- ja inkubatsioonikeskus (PAIK) korraldab giidide kooli, kus saja tunni jooksul antakse nii teoreetilisi kui praktilisi oskusi ning osalejad läbivad ka esmaabikoolituse. Õppe lõppemise järel toimub kvalifikatsioonieksam.

PAIKi nõustaja Elle Allik ütles, et projekti eesmärgiks on koolitada inimesi, kes tunneks Pandivere piirkonda, Tamsalu, Rakke, Väike-Maarja, Laekvere valda ja sealseid vaatamisväärsusi ning oskaks teadmisi teistele edasi anda, samuti suudaks ekskursioone läbi viia.

Giidikool alustab 13. augustil. Esimene õppepäev toimub Rakke vallas Selja järve ääres, kus antakse ülevaade vee-elustikust, aga ka ohutusest ning ajaveetmise  võimalustest veekogudel.

Alliku sõnul on giidide koolitamise vajadusest turismialastel kokkusaamisel juba juttu olnud ning huvilisigi tekkinud, kuid inimesi, kes tahavad giidioskusi omandada, oodatakse veel endast teada andma.

Giidiõpe toimub LEADER-programmist eraldatud vahendite toel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles