Kiltsi õpilase töö leidis eksliibrisekonkursil äramärkimist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Variku eksliibris.
Erika Variku eksliibris. Foto: Õpetajate Leht

Novembri lõpus avati rahvusraamatukogus õpilaste eksliibrise­konkursi „Minu raamat 2008" näitus ja autasustati võitjaid.

 Õpetajate Leht kirjutab, et rahvusraamatukogu, rahvusringhäälingu ja Tallinna eksliibriseklubi korraldatud joonistus- ja kujundusvõist­lusest võttis osa 870 alg-, põhi- ja keskkooliõpilast.

Korraldajate sõnul taheti võistlusega väärtustada raamatut kui vaimse kultuuri osa ja eksliibrist kui kujutava kunsti alaliiki.

Žürii liige kunstnik Jüri Arrak rõõmustas suure osavõtjate arvu üle, mis tegi žüriile otsustamise üsna keeru­liseks.

Laste loovusega on Arraku sõnul kõik korras. „Internetti ja käsitööd ei tasu vastandada. Ka Internetist saab laps õpetust, mis siis, et killustatult. Mina soovitan õpetajatel võimaldada lastel teha rohkem loovat tööd, kas midagi kirjutada, luuletada või joonistada.

Hindamine toimus kolmes vanuseklassis ja parima töö tiitel anti välja nii I-IV, V-IX ja X-XII klasside seas.
Lisaks tõi žürii välja veel töid, mille mõte ja teostus neile meeldis. Teiste seas märgiti ära ka Kiltsi põhikooli IX klassi õpilase Erika Variku eksliibris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles