Festival toob Jõhvi balletitähed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Age Oks ja Toomas Edur on armastatud tantsutähed ja iga nende külaskäik Eestimaale on balletisõpradele suur sündmus.
Age Oks ja Toomas Edur on armastatud tantsutähed ja iga nende külaskäik Eestimaale on balletisõpradele suur sündmus. Foto: Toomas Huik

5.-8. veebruarini Jõhvis toimuv balletifestival pöörab suurt tähelepanu lastele, balletikunsti rõõmuks esinevad festivalil ka tantsutähed, kes Eestisse jõuavad harva.

 Ajaleht Põhjarannik kirjutab, et eelseisva festivali peasündmus on maailma balletitähtede osalemine. Age Oks ja Toomas Edur on Tallinna balletikooli ühed tuntumad õpilased, kes on juba üle kümne aasta olnud Inglise rahvusliku balletiteatri solistid. Seda paari võrreldakse sageli suurte balletipaaridega, näiteks Rudolf Nurejevi ja Margot Fonteyniga.

Lepingu järgi, mille nad allkirjastasid Londonis juba 1990. aastal, on Oks ja Edur kohustatud osalema teatri tähtsamates lavastustes ja külalisetendustes, muul ajal aga on neil voli esineda seal, kus nad soovivad, seepärast keerleb see paar juba mitu aastat maailma balletikarussellil. Oma ainsa etenduse Eestis annavadki nad ajalehe teatel just veebruaris Jõhvis.

Korraldajatel on kavas pühendada senisest rohkem aega ka lastele.

"Kui kellelgi pole võimalik tulla neljapäeval (5. veebruar - toim.) laste galakontserdile, siis võib ta laupäeval tulla Jõhvi kontserdimajja kogu perega," ütles Piia Tamm.

"Etendus "Tants läbi aegade" on huvitav igale vanusele: Vanemuise teatri balletikooli õpilased jutustavad oma kunsti kaudu tantsu arengust - sellest, kuidas see sündis, arenes ja sellisesse kõrgusse tõusis."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles