Juhtkiri: Väärt investeering

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna jalakäijate foori juurde promenaadi otsa paigaldati 2009. aastal kunstipärased rattahoidjad-tähed, mis kokku moo­dustavad nime Rakvere.
Rakvere linna jalakäijate foori juurde promenaadi otsa paigaldati 2009. aastal kunstipärased rattahoidjad-tähed, mis kokku moo­dustavad nime Rakvere. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Palju on räägitud sellest, et Rakvere tahab saada rattalinnaks, selleks on isegi keset platsi RAKVERE rattahoidja püsti pandud, kuigi paljud pole sellest aru pole saanud. Noore Pärdi skulptuuri kujul on meil ka oma sümbolrattur olemas.

Seni aga ei olnud korralikku rattateede võrgustikku. Mööda Vabaduse tänavat sai Linnuriigi juurde ja sealt edasi Palermo metsatukka, aga see oli ka kõik.

Nüüd on hakanud asjad liikuma. Seoses Rakvere ringtee ümberehitusega haarati projekti ka kergliiklusteed ning ümber selle saab liikuda Põhjakeskusest Piira ristmikuni välja, sõita ohutult ja samas imetleda taamal kõrguvat vallimäge koos linnusega või teisel pool lainetavaid viljapõlde. Piiralt omakorda võib keerata Pajusti peale ja sõita Mõdrikuni edasi. Seal tuleb küll tee lõppemise tõttu tagasi pöörduda või sõiduteele minna.

Ideaalis võiks kogu Rakvere ringteed ääristada kergliiklustee ja viia Rägavere ristmikult ka Mõdriku ristini välja. Aga eks süües kasvab isu.

Hea on ka see, et Rakvere leidis oma rahakotist vajaliku miljoni, et viia linna tee läbi suusatunneli kokku Tõrma-Piira-Pajusti kergliiklusteega, samuti ühendati kergliiklustee kahe surnuaia vahelt Tõrma ringteega. Pole vist mõtet lisada tõika, et kohe, kui asfalt peale saadi, olid rulluisutajad, kepikõndijad, jalgratturid ja teised tervislikest eluviisidest lugupidavad inimesed juba kohal.

Mäletame ju selgesti, kui aktiivset kasutamist leidis Pajusti ja Piira vaheline lõik kohe pärast valmimist – seal läks tipptundidel päris kitsaks.

Igatahes näitab see, et inimestel on sedasorti rajatisi vaja ja tegu pole teps mitte raharaiskamisega. Ja mis saab veel parem olla sellest, kui inimene on puhanud, rõõmus ja rahul, siis teeb ta ju ka teisi toiminguid hoopis paremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles