Kieli kooliõpilased tutvusid Rakvere linnaga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla Kieli õpilastele Rakvere linna arenguid tutvustamas.
Rakvere linnapea Andres Jaadla Kieli õpilastele Rakvere linna arenguid tutvustamas. Foto: Rakvere linn

Rakvere eragümnaasiumis viibib 10päevasel tutvumisreisil Kieli Rooma Klubi Kooli 10. klass, kes on siin Comeniuse projekti "Energiasektor Eestis ja Saksmaal" partnerina.

Õppereisi jooksul tutvuvad saksa kooliõpilased Lahemaa rahvuspargi, Põlevkivimuuseumi ja Rakvere linnaga.

Ülevaate Rakvere linna arengutest andis eragümnaasiumi partnerkooli õpilastele linnapea Andres Jaadla.

Linnapea sõnul huvitusid saksa koolinoored kõige enam Rakvere linna kiirest arengust ja plaanidest seoses Arvo Pärdi muusikamaja, Vallimäele kontserdipaiga ehitamise ja Targa Maja arengutega.

"Enne Eestisse tulekut olid saksa õpilased koostanud igaüks mapi Eesti kohta, nüüd said nad huvitavaid teadmisi Rakvere linna kohta,“ rääkis Rakvere Eragümnaasiumi direktor Anne Nõgu.

Energiateemat peavad tähtsaks mõlemad koolid. Rakvere eragümnaasiumis pööratakse suurt tähelepanu keskkonnateadlikkusele ja energisäästvale suunale.

Kieli Rooma Klubi Kool huvitub alternatiivsetest energiaallikatest, muuhulgas sellest, kuidas Sahaara kõrbest päikesepaneelide abil energiat toota ja seda Euroopasse vahendada. Koolil on ses valdkonnas head sidemed konsortsiumiga Desertec Industrial Initiative.

Säästva arengu printisiipide tutvustamine on tähtsal kohal nii Kieli Rooma Klubi Koolil kui ka Rakvere eragümnaasiumil, sest tänasest koolist sirgub meie tulevik, ütles Anne Nõgu.

Kahe kooli vaheline Comeniuse energiaalane projekt algas tänavu augustis ja kestab kaks aastat.

Lisaks uutele teadmistele on saavad õpilased praktiseerida keeleoskust ja uusi tuttavaid.

Saksa kooliõpilased viibivad Eestis 13.septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles