Vargad võtsid sihikule küttepuud

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Internet

Järjest kallinev küttepuude hind äratas huvi varaste seas, kes hiljuti otsustasid Lääne-Virumaal vanametalli asemel puiduga tegelda.

Ajavahemikul 15. märtsist kuni 16. septembrini on Laekvere vallas Sirevere külas maja juurest varastatud 15 ruumi küttepuid. Omanik hindas kahju 670 eurole.

Ajavahemikul 5.-15. septembrini on Haljala vallas Võle külas varastatud 47 ruumi küttepuid. Kahjusumma ulatub 1410 euroni.

Rakvere kriminaalteenistuse vanem Kalmer Pere ütles, et Võle külas olid 4meetri pikkused puud seisnud seal juba 2008. aastast. Omanikul oli septembri alguses plaan need küttepuudeks lõigata, kuid vargad jõudsid ette.

„Mõlemaid sündmuseid ühendavaks asjaoluks oli vaba juurdepääs,“ selgitas Pere. Kriminaalpolitseiniku sõnul kehtib endiselt põhimõte, et oma varal tuleb silm peal hoida. Ja mida kiiremini saab politsei teada kuriteost, seda suurem võimalus on kurjategijad tabada. Kui omanikul ei ole võimalik oma varal piisavalt sageli silm peal hoida, siis politsei soovitab selles asjus kokku leppida naabri või tuttavaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles