Ida-Virumaa vene noored tutvuvad Eesti riigikaitsega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

50 Ida-Virumaa gümnasisti tutvub sügisest kevadeni vältava Ida-Viru Noorteakadeemia koolitusprojekti raames põhjalikult Eesti riigikaitse ja julgeolekuvaldkonnaga.


Sel sügisel alustab Ida-Viru Noorteakadeemia uue interaktiivse koolitusprojektiga, mille eesmärgiks on tõsta Ida-Viru venekeelsete noorte teadlikkust riigikaitse ja julgeoleku valdkonnast, äratades neis huvi Eesti riigikaitse, kaitse- ja välispoliitika aktuaalsete teemade vastu. 2012. aasta kevadeni kestev projekt arendab Ida-Viru venekeelsete noorte sotsiaalset aktiivsust Eesti ühiskonnale olulistes küsimustes ja selle otseseks sihtrühmaks on ligikaudu 50 gümnaasiumiõpilast Kiviõlist, Jõhvist ja Kohtla-Järvelt.

„Selle projektiga soovime murda venekeelsete noorte hulgas levinud stereotüüpe“, lausus Ida-Viru Noorteakadeemia juhatuse liige Grigori Senkiv. Senkivi sõnul on väga oluline luua Ida-Viru venekeelsetele noortele avatud dialoogi võimalus, arutlemaks koos kaitsevaldkonna ekspertide ja Eesti Kaitseväe ohvitseridega Eesti riigikaitse poliitika ja globaalsete julgeolekuriskide üle.

„Tänu oma tundlikkusele on see valdkond kahetsusväärsel moel jäänud üsna pikaks ajaks Ida-Viru noorte tähelepanuta“ nentis Senkiv ja lisas, et tegelikult pakub riigikaitse teema paljudele noortele suurt huvi. Ida-Viru Noorteakadeemia projekti toetab kaitseministeerium ja selle raames viiakse läbi noortele suunatud koolitused Eesti riigikaitse põhifunktsioonide ning strateegiliste eesmärkidega seonduvatel teemadel.

Samuti vahendatakse kõige värskemat ja adekvaatsemat infot Eesti julgeoleku siseriiklike ja välispoliitiliste prioriteetide kohta, külastatakse Eesti Kaitseväe asutusi, tutvustatakse ajateenimise eeliseid ning populariseeritakse võimalikku karjäärirada Eesti kaitseväes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles