Rakveres napib seaduskuulekaid taksojuhte

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ida prefektuuri eile Rakveres korraldatud reidil avastati kõikidel kontrollitud taksojuhtidel õiguserikkumisi.

Reidil kontrolliti kümmet taksojuhti, neist kaheksa suhtes alustas politsei väärteomenetlust. Kahe sohvri puhul piirdusid korrakaitsjad suulise hoiatusega.

Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar rääkis, et kõikidel taksojuhtidel olid nõuetekohased tegevusload. Enamik rikkumisi oli seotud taksomeetrite kontrollimise ja plommimise nõuete eiramisega. „Taksoveo puhul on tegemist teenuse osutamisega – seega peavad ettenähtud seadmed olema ka töökorras ning nõuetekohaselt kontrollitud,“ selgitas Ottokar. „Vastasel juhul pole võimalik veenduda, kas kliendile esitatud arve on õige või mitte,“ lisas ta.

Osa taksojuhte olid üllatunud, et taksomeeter on nõuetekohaselt kontrollimata. „Kui taksojuht osutab teenust, siis ennekõike peab ta ise veenduma, et taksomeeter vastaks nõuetele,“ sõnas Ottokar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles