“Pipi Pikksukk” ja “Täismäng” lahkuvad lavalt

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri etendus "Täismäng".
Rakvere teatri etendus "Täismäng". Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatri aastatepikkused publikulemmikud “Pipi Pikksukk” ja “Täismäng” lahkuvad 200. etendusega lavalt.

2003. aasta 17. jaanuaril esietendunud “Täismängu” on vaadanud 73 500 inimest, paljud neist korduvalt. Näitlejad on Ingomar Vihmari lavastatud “Täismängu” kohta öelnud, et selle mängimine annab positiivset energiat.

Viimane etendus on mõneti tavatu. “Näitlejad tulevad lavalt alla publiku sekka, teatritöötajad tõmbavad hõlmad koomale ja teevad oma ametipostidel ruumi veel viimastele õnnelikele. Nimelt pani Rakvere teater “Täismängu” viimasele etendusele müüki 20 eksklusiivset lisakohta lava taga ning valgus- ja heliruumis, kust fännidel avaneb võimalus osa saada etenduse telgitagustest,” ütles Rakvere teatri turundusjuht Elvis Efert.

Aare Laanemetsa lavastatud “Pipi Pikksukk” esietendus 4. septembril 1998. aastal ning Pipi rollis on kõik 13 aastat säranud Ülle Lichtfeldt. “Pipi Pikksukka” on vaadanud 79 600 inimest.

“Pipi Pikksuka sõbrad kõigist põlvkondadest kohtuvad peale viimast etendust armastatud tegelastega korraks veel isiklikult,” lubas Elvis Efert.

Viimastele etendustele tulevad kokku kõik, kes aastate jooksul neis kahes lavastuses üles on astunud, kutsutute seas on näiteks neli Annikat. Näitlejate statistika järgi on “Pipi Pikksuka” 14 rolli alates esietendusest 1998. aastal mänginud 35 näitlejat ning “Täismängu” 12 rollis on publik alates 2003. aastast näinud 25 näitlejat.

“Mõlemat lavastust on mängitud 200 korda, millega lüüakse Rakvere teatri rekordid ja tehakse Eesti üks tipptulemusi,” lausus Efert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles