Väike-Maarja vallas arutleti omavalitsuse arengukava üle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja vapp.
Väike-Maarja vapp. Foto: Internet

Septembris toimusid Väike-Maarja valla arengukava aastateks 2012-2019 projekti avalikud arutelud Triigis, Simunas, Väike-Maarja raamatukogus ja Vao päevakeskuses.

“Soovisime arengukava avalikke arutelusid korraldades, et iga valla elanik mõtleks ja aitaks kaasa valla arengule, annaks arengukava projektile tagasisidet ja teeks ettepanekuid,” selgitas Väike-Maarja valla arendus-ettevõtlusnõunik Ene Preem.

Kuigi avalikke arutelusid reklaamiti Ene Preemi sõnul valla kodulehel, infolehes, kuulutustega infotahvlitel ja listide kaudu, oli tulemus selline, et kõige enam osalesid avalikul arutelul Simuna kandi inimesed, väga passiivne oli suhtumine Triigis ja täielik huvipuudus valitses Väike-Maarjas. Ka Vao küla rahvas võttis arengukava arutelust aktiivselt osa.

“Arengukava projekti arutati ka 20. septembril külade ümarlaual, kus osalejad ja kaasarääkijad olid kõige aktiivsemad,” märkis Ene Preem. Ettepanekuid on tulnud ka e-posti teel.

Enim on arutatud turvalisuse probleeme.

 “On tehtud ettepanek lisada arengukavasse abipolitseinike tegevuse toetamine. Elavalt on mõtteid vahetatud hariduse teemadel ja kõneldud perekeskuse ehitamisest,” loetles Preem.

“Simuna inimestele teeb muret, kuidas vanale koolimajale uus funktsioon leida ja hoone korda teha Euroopa Liidu toetuste kaasabil. Ikka ja jälle räägitakse vajadusest investeerida kohalikesse teedesse,” selgitas arendus-ettevõtlusnõunik.

Ene Preem lisas, et ettepanekuid on tulnud päris palju ning kõik need edastatakse volikogu komisjonidele arutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles