Muinsuskaitseamet kutsub koolinoori vaheajal pildistama kaitse all olevaid pühapaiku

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püha hiis. Pilt on illustreeriv.
Püha hiis. Pilt on illustreeriv. Foto: Auli Kütt

Muinsuskaitseamet kutsub kõiki koolinoori pildistama algaval koolivaheajal Eestis asuvaid pühapaiku ja osalema fotovõistlusel, mida korraldab Maavalla Koda koos muinsuskaitseameti, Taru ülikooli, Hiite Maja SA, kultuuriministeeriumi, siseministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumiga.


Oodatud on fotod muinsuskaitse all olevatest hiitest, pühadest puudest, allikatest, kividest, ristipuudest ja teistest pühadest looduspaikadest.
Kes valikutes hätta jääb, võib ühendust võtta muinsuskaitseameti piirkonnainspektoriga, kelle kontaktandmed leiab muinsuskaitseameti kodulehelt.
Pilti võib teha pühapaika toodud andidest ja raviesemetest, inimestest pühapaigas jõudu kogumas, ande jätmas, ravimas, tuld tegemas, nõu pidamas jm ajaloolisi tavasid järgimas. Kurvema poole pealt võib pildile püüda pühapaiga reostamist, seal tehtud hävitustöö jälgi.


Võistlusel osalejaid ootab lisaks peaauhinnale hulk eriauhindu, näiteks parimale puu, kivi, veekogu, kaitstava liigi, andide, hiietavade, hiie valu; Vana-Võromaa, saarte ning Virumaa pühapaiga ülesvõttele.


Muinsuskaitseamet paneb välja auhinna koolinoorte kategoorias kolmele parimale ülesvõttele muinsuskaitsealusest looduslikust pühapaigast. Auhinnaks on tänukiri ja muinsuskaitseteemaline raamat Eestis kaardistatud kultuuriväärtuslikest objektidest.


Võistluse tulemused kuulutatakse välja ja auhinnad antakse kätte 19. novembril Tartus toimuval Hiie Väe tunnustusüritusel.
Võistlustingimused ja laekunud fotod on nähtavad Maavalla Koja veebilehel, sinna saab kuni oktoobri lõpuni üles laadida ka oma võistlustöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles