Teater ootab muinasjutte

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teater.
Rakvere teater. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Detsembris tuleb Rakvere teatris lavale “Tuhkatriinu” ning sellega seoses kutsub teater kõiki lapsi ja nende vanemaid välja mõtlema päris oma muinasjutte ning neid teistega jagama. Ehkki suurem osa muinasjutte on pä­rit iidsetest aegadest, jutustas ku­nagi keegi lugu esimest korda.


Vanad muinasjutud räägivad küll printsessidest ja printsidest, vaeslastest ja nõidadest, aga äkki muinasjutud polegi välja mõeldud ja juhtuvad meie kõigiga siin ja praegu?

“Tuhkatriinu” ootab igaühe oma muinasjuttu, kuhu on kirja pandud kõik huvitavad seiklused, oma sõbrad või hoopis väljamõeldud tegelased.

Sinu muinasjuttu ootab teater 27. novembrini märgusõnaga “Muinasjutt”. Lisada tuleb nimi, vanus ja aadress. Muinasjuttu saates nõustub autor selle aval­damisega Rakvere teatri ning teatri sõprade väljaannetes.

Kõik kirjatükid avaldatakse Rakvere teatri kodulehel. Näitlejate abiga loetakse osa jutte linti ja neidki saab kodulehel kuulata. Võimalik, et tulevikus sünnib raa­mat või lood ilmuvad ajakirjas.

Kõigi muinasjutusaatjate vahel loositakse välja pileteid Rakvere teatri lasteetendustele ning ajakiri Täheke on välja pannud viis aastatellimust.

“Tuhkatriinu” toob teatris lavale Toomas Suuman, kes vaa­tab klassikale oma nurga alt. 10. detsembril esietenduv lugu tüdrukust, kelle õnn ei hüüa tulles, on täis ootamatusi, ja nagu muinasjutud ikka – natuke õpetlik.

Loomulikult on lastel sellelgi talvel pärast etenduse vaatamist võimalus seigelda Rakvere teatri jõulumaal, mis on tänavu eriti muinasjutuline.

Kõik külastajad saavad kaasa kingituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles