Harrastussportlasi oodatakse suusatrenni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatreener Kaili Sirge (paremal) Tamsalu noori rullsuusatamise rajal juhendamas.
Suusatreener Kaili Sirge (paremal) Tamsalu noori rullsuusatamise rajal juhendamas. Foto: Arvet Mägi

Tamsalu AO Suusaklubi ja Lääne-Virumaa spordiliidu koostöös saab novembrikuus alguse Lääne-Virumaa täiskasvanutest suusasõpradele mõeldud harrastusspordi sari “Harrastajad liikuma”.



Projekti “Harrastajad liikuma” eesmärk on innustada täiskasvanuid regulaarselt liikuma ning tutvustada suusatamist kui ühte sportliku harrastuse võimalust. Projekti eestvedajaks on suusatreener Kaili Sirge Tamsalu AO suusaklubist.

Eesti endise suusakoondislase Kaili Sirge sõnul pole projektis kaasalöömisel oluline harrastaja eelnev spordikogemus. “Tähtis on julgus ja soov osaleda treeningurühmas ning treeneri nõuandeid kuulata,” märkis ta.

Harrastajate treeninguprogramm kestab 17 nädalat, esimene osa projektist käivitub juba 1. novembril ja hõlmab nädalaid 44-52. Teine osa käivitub 3. jaanuaril 2012 ja hõlmab nädalaid 1-8.

Projekti jooksul treenitakse ühiselt kaks kuni kolm korda nädalas esialgu Rakveres, Tapal või Tamsalus.

Praktilisi treeninguid, kus joostakse, sõidetakse rullsuuskadega, tehakse jõutreeninguid ja -võimlemist, õpitakse suusatehnikat, toetavad loengud, kus esinejateks ülikoolide lektorid. Meie maakonnast on lubanud õla alla panna Hawaii Express.

“Et tegemist on pilootprojektiga, siis on treeningutel osalemine huvilistele tasuta,”     rääkis Kaili Sirge omalaadset ettevõtmist tutvustades. “Tasuda tuleb aga stardimaksud maratonidele, kui on soov end proovile panna, ning kanda lisatreeningutega seonduvad kulutused, nagu näiteks ujulapiletid ja muu sellesarnane.”

Osalejate käimiskordade üle peetakse arvestust. “Kui kuus on keskmiselt üheksa treeningukorda, siis kuuel treeningul osalemine annab õiguse hüvedele, milleks on tasuta loengud ja/või transport Tartu maratonile,” selgitas Sirge.

Esimese kahe nädala treeningutest on esimene kavas teisipäeval, 1. novembril kell 18 Tamsalus kogunemisega Tamsalu spordihoone parklas. Teine ühistreening on neljapäeval, 3. novembril kell 19 Rakveres Palermo terviserajal, kokku saadakse tammikupoolses parklas. Teisipäeval, 8. novembril kell 19 harjutatakse taas Rakveres Palermo terviserajal ning 10. novembril kell 18 Tamsalus.

Lääne-Virumaa Spordiliidu peasekretäri Anu Kilki hinnangul on suusaõpetuse tunnid harrastussportlastele igati teretulnud ettevõtmine, aga küllap vajaksid samalaadset juhendamist teistegi spordialade tervisesportlased.

“Kui leidub huvilisi-eestvedajaid, saame laiendada ja arendada maakonna harrastajate liikumisprojekti ka teistele spordialadele,” arutles Anu Kilki. “Lääne-Virumaal on väga head tingimused jalgrattal ja rulluiskudel harjutamiseks, jooksuharrastuseks. Tähtis on, et täiskasvanu leiaks endas julguse ja tahtmise kodust välja tulla ja spetsialistist treeneri juhendamisel targalt oma tervise eest hoolitseda.”

Harrastajate liikumisprojekti toetab Lääne-Viru maavalitsus. Täpsemat teavet algavate suusatreeningute ja treeninguprogrammi kohta saab Tamsalu AO suusaklubi koduleheküljelt www.aosuusaklubi.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles