XI maaraamatukoguhoidja päeva peetakse Sõmerul

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA
Foto MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Reedel saavad Sõmeru uues keskusehoones kokku maaraamatukogude töötajad üle Eesti, et tähistada XI maaraamatukoguhoidja päeva.


Ettekannetega astuvad üles loodusajakirjanik Kristel Vilbaste, Sulev Oll, EELK Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu ning Rakvere teatri näitleja ja lavastaja Toomas Suuman.
Muusikalise luulepõimiku eesti parimatelt autoritelt toovad kuulajateni Tiina Mälberg ja Heilo Aadla.
Päeva pidulikuks finaaliks on aasta maaraamatukoguhoidja väljakuulutamine.
Nimelt tunnustab igal aastal Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing kõige tublimat maaraamatukoguhoidjat. Kui varem pälvis tiitli igast maakonnast parim, siis sel aastal valitakse esimest korda vaid üks tiitlikandja üle kogu Eesti esitatud kandidaatidest.


Päeva korraldavad Lääne-Virumaa keskraamatukogu koostöös ERÜ maaraamatukogude sektsiooni ja Sõmeru valla raamatukogudega.


Üritus saab teoks tänu kultuuriministeeriumile, Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingule, hasartmängumaksu nõukogule, Eesti Kultuurkapitali Lääne-Virumaa ekspertgrupile ja Sõmeru vallavalitsusele.
Maaraamatukoguhoidja päev lõpetab üleriigilised raamatukogupäevad, mis avati 20. oktoobril Paides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles