Repliik: Raha toob lohutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Samolberg.
Eva Samolberg. Foto: Meelis Meilbaum

Lõppeva nädala üheks kuu­memaks teemaks on olnud õpetajate mee­leavaldus Toompeal. Nae­rusuised pedagoogid, loo­sungid käes, ja valitsus, kes end sedasorti ettevõtmisest suuremat häirida ei lask­nud. Riigil raha ei ole ja õpetajate palka tõsta ei saa.


Aga kas mure ongi nii vä­ga rahas? Pigem seisneb prob­leem õpetaja positsioonis tänases ühiskonnas. Rahast olulisemad on inimlikkus ja lugupidamine meie väikese riigi maa soola vastu. Senikaua, kuni valitsuse liikmed õpetajate vastu austust üles ei näita, ei tee seda keegi. Ütleme, et mis õpetaja see on, kes missioonitundest ei tööta, ja soovitame eriala vahetada. Mõni sajatab veel takka, et pika suvepuhkuse eest peaksid õpetajad suu pidama. Mis sest, et puhkus meenutab ellujäämiskursust, kuna kolm kuud tuleb läbi ajada ra­haga, mis on mõnel teisel nä­dalaks.


Austust loosungitega nõu­da ei saa. Nõuda saab ainult palka, et õpilaste, lastevanemate ja riigi poolt solva­tud ja räsitud õpetaja saaks päeva lõpus poodi minna ja endale midagi ilusat osta. Lohutuseks. Sest homme algab kõik uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles