Hoidiste konkursi lõpptähtaeg läheneb

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimane päev Virumaa Teatajasse hoidistekonkursile “Paabu 2011” võistlustööde esitamiseks on 15. november. Olge siis aktiivsed!
Viimane päev Virumaa Teatajasse hoidistekonkursile “Paabu 2011” võistlustööde esitamiseks on 15. november. Olge siis aktiivsed! Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Virumaa Teataja ja Gurmee Gala tuletavad meelde, et hoidiste konkursi lõpptähtaeg läheneb. Nimelt on 15. november viimane päev, mil saab Virumaa Teataja toimetusse tuua hoidistekonkursi “Paabu 2011” võistlustöid.

Väärilised auhinnad ootavad ja asjatundlikud kohtunikud on välja valitud. Vaja oleks veel enam võistlustöid, et kohtunikele valik keerulisemaks teha.

Kui mõne jaoks tundub kolm purki liiga palju ära anda, siis rõhutame, et piisab isegi sajagrammistest purkidest. Nii et võib julgelt tuua keldrist pooleliitrise purgi moosi, ajada potis uuesti keema ja villida väiksematesse purkidesse.

Ka ei ole sugugi hilja konkursi tarbeks hoidiseid valmistada. Kui endal komponente pole, siis turul on valik rikkalik – lase ainult fantaasial lennata. Meeldetuletuseks veel nii palju, et konkursil on kaks vooru: magus ja soolane.

Mõlemas kategoorias saavad auhinna kolm paremat. Samuti saavad kummaski kategoorias eriauhinna kõige traditsioonilisema ja uuenduslikuma hoidise valmistajad.

Kokku antakse välja kümme auhinda. Peaauhindadeks on kaks Virumaa Teataja aastatellimust. Parimad saavad võistluste logo tikandiga kokapõlle, mille on välja pannud professionaalseid köögirõivaid valmistav firma Segers Eesti OÜ.

Farm Plant Eesti AS annab auhindadeks neli ultramoodsat köögiviljakorvi, veel neli auhinda paneb välja K-Rauta ja Käänu talult on igale auhinnasaajale karp vabapidamisel kanade mune.

Žüriisse on peale Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe lubanud tulla Piret Annus Farm Plant Eestist, Heli Eigi Segers Eestist, toitlustusega tegelev ärimees Olev Puldre, Virumaa Suurköögi tegevjuht Jaana Reissaar, Villa Theresa teenindusjuht Jane Rell, Musta Täku Talli peakokk Marko Kulver, hotelli Wesenbergh pidav Märt Ots, Carla Pubi peremees Peedu Vint, Laada kohviku juhataja Triinu Rätsep, Kirde kaitseringkonna Tapa väljaõppekeskusest toitlustusspetsialist Katrin Aarna ja lisaks ka MTÜ Gurmee Gala liikmed.

Osalemiseks tuua kolm purki hoidist, millega soovid konkursist osa võtta, Virumaa Teataja toimetusse aadressil Pikk tn 8. Nagu öeldud, ei pea purk suur olema, piisab 100 g purgist. Võistlustööga peab kaasas olema retsept ehk lühike valmistamisõpetus. Retseptis ei pea kogused täpselt kirjas olema, kes see ikka moosi keetmisel grammikaalu kasutab.

Samuti peavad retseptilehel kirjas olema valmistaja kontaktandmed ja kas tegemist on soolase või magusa võistlustööga. Osaleda võib mitme võistlustööga.

Hindamine ja võitjate väljakuulutamine toimuvad 17. novembril Art Café hotelli hoovimajas, väljakuulutamine algab kell 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles