Autojuhiks pürgiv Toomas rikkus jälle liikluseeskirja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Aluvere viaduktil.
Avarii Aluvere viaduktil. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Viru maakohus määras viis päeva aresti 21aastasele Toomasele, kes armastab mootorsõiduki juhtimise õiguse puudumisest hoolimata autoga sõita.


Viimati pidasid politseinikud Toomase juhitud sõiduauto Mazda kinni 5. oktoobril Kundas. Mees tunnistas korravalvuritele, et kuigi tal on autokoolis teoreetiline osa läbitud, pole koolitajad teda juhiloa lõplikule vormistamisele lubanud.

Rakvere politseijaoskonna kohtuväline menetleja Ave Uue taotles maakohtult liiklusrikkuja karistamist 20päevase arestiga, sest Toomas tabati mõni kuu varem autoroolist alkoholijoobes. Samuti on tal tasumata eelnevad rahalised karistused.

Et Toomas tunnistas oma süüd ja kahetses tehtut, siis saatis kohus ta vaid viieks päevaks arestikambrisse.
“Autojuhtidelt ei nõuta juhtimisõigust niisama – mootorsõiduki juhtimiseks on vaja nii teoreetilisi teadmisi kui praktilisi oskusi, mis lõppevad teadmisi kinnitava eksamiga,” sõnas Ave Uue.

“Toomas rikkus lühikese aja jooksul teadlikult ja tahtlikult seadust ega hinnanud oma käitumise ohtlikkust kaasliiklejatele,” selgitas ta põhjust, miks taotleti kohtult just niisugune karistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles