Rakvere Vesi kuulutas välja uue suurhanke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torutööd. Pilt on illustratiivne.
Torutööd. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

AS Rakvere Vesi käivitas hanke, jätkamaks suvel ASi Merko Ehitus pooleli jäetud Rakvere linna torustike projekteerimis- ja ehitustöid.



ASi Rakvere Vesi esindaja Urmas Krikk ütles BNSile, et Merko Ehitus sai Rakvere veemajandusprojektist valmis umbes 40 protsenti.

Kokku nägi suurprojekt ette Rakverre 31,34 kilomeetri vee-, 28,53 kilomeetri kanalisatsiooni- ja 9,48 kilomeetri sademeveetorustiku paigaldamise.

Merko Ehitus taganes Rakvere linna torustike ehitamise lepingust juuli lõpul. Rakvere Vee hinnangul loobus ettevõte lepingust tööde kallinemise tõttu, Merko Ehitus väitis aga, et leping lõpetatakse tellijaga erimeelsuste tõttu.

Rakvere linna torustike projekteerimis- ja ehitustööde riigihange kuulutati välja 2009. aastal, kuid vaidlused võtsid aega nii kaua, et kopp löödi maasse 2010. aasta septembris. Esialgse kava kohaselt pidid tööd lõppema 2012. aasta kevadel.

“Suvel katki jäänud töödega seotud kohtuasjad elavad nüüd oma elu ja tõenäoliselt projektiga jätkamist ei sega. Õnnestus need kaks protsessi üksteisest lahutada, et edasi saaks liikuda,” rääkis Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami, kes avaldas lootust, et kevadel torutööd Rakveres jätkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles