Sirly Tiik läheb Londoni paraolümpialt medalit püüdma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalulane Sirly Tiik (keskel) võitis sel sügisel Itaalias Global Game’il kulla nii odaviskes kui kettaheites. Pildil on ta koos kettaheite medalistide Ewa Durska (vasakul) ja Nicole Vernoniga.
Tamsalulane Sirly Tiik (keskel) võitis sel sügisel Itaalias Global Game’il kulla nii odaviskes kui kettaheites. Pildil on ta koos kettaheite medalistide Ewa Durska (vasakul) ja Nicole Vernoniga. Foto: Erakogu

Lääne-Virumaa sportlastest lunastas esimesena olümpiapääsme Tamsalu kergejõustiklane Sirly Tiik, kes stardib 2012. aasta suvel Londoni olümpiamängudele järgneval paraolümpial kuulitõukes. Samal alal teeb olümpial debüüdi Jüri Bergmann Vinni vallast.


Üksteist aastat tagasi Austraalias Sydney paraolümpiamängudel odaviskes olümpiavõitjaks kroonitud Sirly Tiik on usinalt treenides ennast aastaid heas sportlikus vormis hoidnud, toonud koju medaleid rahvusvahelistelt INAS-FID võistlustelt ning andnud endast parima Eestis ViKe klubi esindades.

Tänavu sügisel Itaalias Liguurias peetud väga esinduslikul suurvõistlusel, INASi kolmandatel maailmamängudel ehk Global Game’il, kuhu 27 riigist oli saabunud üle 700 osaleja, võitis Sirly Tiik mängude uue rekordiga 37.63 naiste odaviske. Jõuproovil, mis ühtlasi olid 8. INAS-FID maailmameistrivõistlused, edestas ta teise koha saanud võistlejat ligi kaheksa meetriga.

Teise kulla pälvis 37aastane Sirly Tiik Liguurias kettaheites, kus esikoht tuli 37.12ga. Ka sel heitealal oli Tamsalu sportlase võit ülekaalukas: poolatarist konkurent Ewa Durska sai teise koha tulemusega 35.82.

“Sirly oli tõepoolest väga heas hoos, tulemused tema trumpaladel odaviskes ja kettaheites räägivad iseenda eest,” rõõmustas Itaalias oma õpilasele toeks olnud Tamsalu kergejõustikutreener Liivi Rünk. “Paraku pole Londoni paraolümpial neid alasid kavas, Sirlyl tuli osavõtuõigus välja teenida hoopis kuulitõukes ning ta sai sellega hakkama.”
Sirly Tiik võitles naiste kuulitõuke finaalvõistlusel end kuuendale kohale tulemusega 10.42, millega täitis Londoni paraolümpiale lubava A-normatiivi. Ta sooritas edukalt ka kõik vajalikud testid.

“Londoni paraolümpiamängude kutse on Sirly kätte saanud, nii nagu Lääne-Virumaalt pärit Jüri Bergmanngi, kes Liguurias täitis A-normatiivi meeste kuulitõukes tulemusega 11.83, olles seejuures kaheksas,” rääkis Sirlyt üle kümne aasta juhendav Liivi Rünk.

Värsketel olümplastel tuleb enne septembrikuus Londonis peetavat paraolümpiat võistelda veel kahel jõuproovil: märtsikuus Suurbritannias ja juunis Hollandis, samuti veel ühe korra läbi teha klassifitseerimise testid.
Hiljuti said Sirly olümpiaplaanid treeneri sõnutsi väikese tagasilöögi: tarmuka treenijana vigastas ta topispalliga harjutusi tehes oma põlve nii rängalt, et läheb nädala pärast doktor Mardna juurde meniskioperatsioonile.

“Loodame, et Sirly taastub lõikusest hästi ning saab peatselt treenima asuda,” oli treener Rünk optimistlik. “Olümpiaks valmistumisel oleme plaaninud mitu treeninglaagrit ja võistlusi, Sirly on igati tahtmist täis Londonis hea tulemus teha. Tööd ta ei karda, on väga visa harjutaja ning sellega kõigile eeskujuks.”

Sporti harrastab Sirly Tiik nii nagu kõik amatöörid töö kõrvalt. Rakveres JELD-WEN Eesti ASi puidufirmas, kus ta on tootmistöölisena ametis kuuendat aastat, teeb treeninguteks sobiva aja leidmise pisut keerulisemaks vahetustega töö.
“JELD-WENi juhid on Sirly püüdlustesse alati positiivselt suhtunud, tema soovidele vastu tulnud ja igati toetanud, see on olnud meile suureks abiks,” kiitis Liivi Ränk Sirly tööandjat.

JELD-WENi personalijuhi Reet Treiali sõnul abistab ettevõte Sirlyt meelsasti: võistlustele sõiduks ja laagrite ajaks antakse talle puhkust, tehakse ringi töögraafikuid, sponsitakse olümpiaks ettevalmistust.

“Kui Sirly tuleb võistlustelt medalisaagiga, siis õnnitleme võitude puhul, paneme stendile kõikidele vaatamiseks üles fotod, kus tal medalid kaelas, oleme tunnustanud preemiaga,” rääkis Treial. “Sirly on hästi sõbralik, aktiivne ja sõnakas noor daam, kelle eeskujul on ehk nii mõnigi meie firma töötaja ise samuti mõnda ala harrastama asunud. Aga ta on seni ainuke, kes nii kõrgele jõudnud.”

Ettevõtte spordilembust kinnitab läinudsuvisel Rakvere I ööjooksul pälvitud esikoht: 700 töötajaga puidufirma JELD-WEN Eesti ASi võistkond oma 50 ööjooksja ja -kõndijaga oli kõige arvukam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles