Raudteejaama ootesaal avatakse peagi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere raudteejaam.
Rakvere raudteejaam. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere raudteejaamahoone on alates aprillist reisijatele suletud, linnavalitsus otsib võimalusi jaamahoone taasavamiseks.

Tänavu on kasvanud rongireisijate arv Rakveres, kuid alates aprillist pole inimestel võimalik kasutada raudteejaama ootesaali. Vastuseks Rakvere linnavolikogu sotsiaalde­mokraatliku erakonna fraktsiooni arupärimisele teatas Rakvere linnavalitsus, et hoone omanik OÜ Liiper on likvideerimisel ja jaamahoone on antud rendile Rakvere Elamuhooldusele.

Omanikul kohustust jaamahoonet avatuna hoida ei ole, küll on linnavalitsusel kavas osta riigihanke korras ootesaali avamise, sulgemise ja korrashoiuteenust.

Lisaks on koostöös arhitektuurimuuseumiga plaanis hakata jaamahoones näitusi korraldama.

Rakvere raudteejaama kasutas 2010. aastal 27 281 inimest, tänavu kümne kuuga on jaamas olnud 23 239 reisijat. Lää­ne-Virumaa enimkasutatud raudteejaam on Tapa (135 266 reisijat 2010. aastal), järgnevad Tamsalu (49 645 reisijat) ja Rakvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles