Laekvere vald tõstis maamaksumäära maksimaalseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Klaasmägi.
Margo Klaasmägi. Foto: Arvet Mägi

Laekvere vallavolikogu kinnitas alates järgmise aasta 1. jaanuarist maamaksu määraks 2,5 protsenti maa maksustamishinnast, mis on maksimaalne võimalik suurus.

Erandiks on põllu- ja looduslik rohumaa, mille eest tuleb tasuda 2 protsenti maa maksustamismäärast.

Praegu on maamaksu suuruseks vastavalt 2,2 ja 1,4 protsenti maa maksustamismäärast.

Laekvere vallavolikogu esimees Margo Klaasmägi selgitas, et selline ot­sus võimaldab saada valla eelarvesse hinnanguliselt umbes 30 000 eurot lisatulu.

Klaasmägi sõnul on kavas avada veebruaris sõimerühm, mille järele on nõudlus, samuti teha teede hooldus- ja remonditöid.

Vallavolikogu esimees tõdes, et maksutõus on küll üsna tuntav, kuid loodetavasti inimesed mõistavad sellist otsust. Kuigi tulumaksu laekumine tänavu teisel poolaastal on veidi paranenud, tuleb järgmise aasta eelarve üsna pingeline. Et olulised investeeringud tehtud saaksid, tuli leida võimalusi tulubaasi suurendamiseks.

“Maamaksu määra tõstmisest saadavat lisaraha ei kasutata kindlasti jooksvateks kuludeks, vaid elanike hüvanguks pikemas perspektiivis,” kinnitas Klaasmägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles