Lääne-Viru ettevõtjad sõlmivad omavahelisi suhteid

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem ja kohalikud ettevõtjad tutvuvad Jeld-Weni uksetehases tootmisega.
Maavanem ja kohalikud ettevõtjad tutvuvad Jeld-Weni uksetehases tootmisega. Foto: Aarne Mäe

Lääne-Virumaa ühe suurima tööandja Jeld-Wen Eesti ASi Baltimaade piir­konna tegevjuht Keijo Erkiheikki üritab koos Lääne-Viru maavanema Einar Vall­baumiga siinsed ettevõtjad ümber laua kutsuda, et rohkem koostööd teha, ­mõtteid vahetada ja üksteisele toeks olla.

Kolm viimast aastat Rakverega ­seotud olnud Keijo Erkiheikki nentis, et ta eriti ei tunnegi teisi siinseid ettevõtjaid. “Soomes ja Rootis on selline ümarlaua vorm täiesti olemas ja tehakse mitmel alal koostööd,” sõnas ta. “On ju kõigil palju kergem, kui üksteist teatakse.”

Einar Vallbaum lisas, et sageli me ei teagi, mida Rakveres tehakse, ja otsime seda Tallinnast, kuigi siin on see olemas.

Üheskoos kutsutigi siinsed ettevõtjad esmaspäeval Jeld-Weni uksetehasesse tutvumiskäigule.

Peale selle, et tutvuti rahvusvahelisse kontserni kuuluva tehase tööga, peeti ka aru, kas niisuguste kohtumiste järele on vajadust ja kas neil on tulevikku.

Õmblusettevõtte omanik Rainer Mil­top ütles, et koostöös peitub jõud ning uute turgude ettevõtmiseks tuleb seljad kokku panna.

Samas leiti, et koostöö tegemist takistab sageli konkurentsikartus.

Konkreetse koostöövormi pakkus välja Lääne-Viru arenduskeskuse ette­võt­lus­kon­sultant Tea Treufeldt, kes koondab hu­vitatud firmad n-ö ühe mütsi alla, et min­na järgmisel aastal allhankemessile Root­si, kus tänavu juba pinda sondeeriti.

Ehkki esialgu olid kohaletulnud ettevõtjad suhteliselt passiivsed ja sõnakehvad, lausus metsandusega tegelev Margo Klaasmägi, et vähemalt kord aastas võiks sellisel moel koos käia. Maavanem Einar Vallbaum märkis, et siis võiks olla ka külaline, näiteks maksu- ja tolliametist, Keijo Erkiheikki aga avaldas lootust, et ettevõtjate ümarlaudu hakkavad võõrustama erinevad firmad, saamaks lisaks firmajuhtidele aimu ka ettevõtete tegevusest.

Aru Grupi vedaja Juhan Viise pakkus, et külakorda võiks käia nende pool, kes on ettevõtluse TOPi pääsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles