Raamatukogus tuleb viivisevabadus

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA
Foto MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Lääne-Virumaa Keskraamatukogus on 19. – 30. detsembrini viivisevaba periood, mil laenutustähtaja ületanud raamatute, ajakirjade ja auviste tagastamisel viivist tasuma ei pea. Lugejatel tuleb tasuda siiski posti- või helistamiskulud varasemate meeldetuletuste eest.

Raamatukogu võlglaste arv muutub küll pidevalt, kuid üle nädalase võlgnevusega lugejaid on tavaliselt 400 ringis. 12. detsembri seisuga oli teavikute tagastamisega rohkem kui nädala hiljaks jäänud 410 lugejat, sellest üle kuu aja on teavikud tagastamata 258 lugejal raamatukogu 7795 lugejast.

Raamatukogu üritab lugejaid tagastamistähtajast teavitada mitmel moel. Selleks antakse laenutamisel kaasa tagastamistähtaegadega kviitung, internetis lugejaportaali vahendusel saab tagastamistähtaegu vaadata ja pikendada, neile lugejatele, kes on raamatukogule andnud meiliaadressi, saadab raamatukoguprogramm URRAM kolm päeva enne tagastamistähtaja saabumist ning iga kolme päeva järel peale tagastamistähtaja möödumist, meeldetuletusi.

Oma pikendamissoovist võib raamatukogule teada anda kas kodulehe kaudu, telefoni või meili teel. Peljata ei tasu ka peale laenutustähtaja saabumist oma pikendamissoov raamatukogule edastada, et sel moel viivise kogunemisele piir panna.

“Paneme lugejatele südamele, et nad ei loodaks vaid meeldetuletustele, vaid ka ise tähtaegadega arvestaks ning neist kinni peaks, kuna just seda raamatut, plaati või ajakirja võib oodata keegi teine, kes seda võib-olla enamgi vajab,” ütles Lääne-Virumaa Keskraamatukogu teenindusjuht Kaili Õunapuu-Seidelberg. “Ootame kõiki unustajaid enne aasta lõppu võlgu jäänud raamatuid tagastama. Alles jäänud raha eest ostke sõbrale piparkooke,” soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles