Tapa perearsti nimistu suletakse, Rakke arst lahkub

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke.
Rakke. Foto: Arvet Mägi

Alates 1. jaanuarist suletakse Tapa endise perearsti Helve Laanmetsa nimistu.

Helve Laanmets lõpetas tegevuse 1. oktoobrist ning alates oktoobrist tuli patsientidel end ümber registreerida teise perearsti juurde.

1. detsembriks ei olnud veel ligi 500 inimest endale uut perearsti valinud, seetõttu on nad maavanema korraldusega alates 1. jaanuarist kantud uute perearstide nimistutesse.

Nõusoleku oma nimistut täiendavalt suurendada andsid dr Ene Seestrandt ja dr Katrin Kuusik. Dr Riina Niibo on andnud nõusoleku teenindada Imastu hooldekodu patsiente.

Kõik endised dr Laan­metsa patsiendid, kes ei ole endale perearsti veel leidnud, on  kan­­tud ühte ees­pool nimetatud nimistutest.

Kum­ma perearsti nimekirja inimene on kan­tud, saab kontrollida jaanuari alguses nimetatud arstide juures või maavalitsuses (e-post: haridusosa­kond@l-virumv.ee või tel 3258031).

Et mõlemad tohtrid asuvad ühes ja samas kohas Tapa haigla territooriumil, siis peaks olema patsientidel nendega ka mugavam ühendust võtta.

Lääne-Viru maavalitsus avaldab lootust, et patsientide üleminek uue arsti juurde kulgeb probleemideta.

Alates 1. jaanuarist lõpetab tegevuse Rakke perearst Peeter Bakhoff.

Mees põhjendas oma lahkumist sellega, et tema pikaaegne ja tubli pereõde Helgi Oja hakkab pidama pensionipõlve. Bakhofi sõnul on ta pereõe tööga olnud väga rahul.

“Olen viimased pool aastat uut õde otsinud, kuid ei ole leidnud,” rääkis Peeter Bak­hoff, kes lisas, et üks võimalik variant siiski tekkis, aga see inimene oli Kohtla-Järvelt ning ei osanud kahjuks eesti keelt.

Peeter Bakhofi sõnul hakkab ta perearstina tööle Pärnumaal Saarde vallas, kus teenindab nimistut Kilingi-Nõmmel.

“Seal lahkub jälle arst ja õde jääks ripakile,” põhjendas Bakhoff kandideerimist konkursil, kus ta valituks osutus. Bakhofi ütlusel mõjutas valikut ka see, et ta ise on Pärnu elanik ning tulevane töökoht jääb kodule lähedale.

Maavalitsus kuulutab jaanuari algul välja konkursi Rakkesse uue perearsti leidmiseks. Konkurss võtab aega, mis tähendab, et Rakke piirkond saab uue arsti eeldatavasti alles märtsis-aprillis.

Perearst Bakhofi nimistusse kuulunud isikute ja teeninduspiirkonna ajutiseks teenindamiseks on nõusoleku andnud dr Tiia Liivalaid, kes võtab patsiente vastu Väike-Maarjas.

Jaanuaris tuleks jälgida valla ja maavalitsuse kodulehekülgedel teateid pereõe vastuvõtupäevade kohta Rakkes, samuti pannakse vastuvõtuaegade teade üles Rakke perearstikeskuses.

Maavalitsus teeb kõik endast oleneva, et uus perearst asuks tööle Rakkes hiljemalt 1. märtsil 2012. aastal, tagamaks kõigile kättesaadav perearstiteenus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles