Rakvere ilutulistab tähtpäevade auks

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres saab uue aasta esimestel hetkedel taas näha hingematvat vaatemängu.
Rakveres saab uue aasta esimestel hetkedel taas näha hingematvat vaatemängu. Foto: Arvet Mägi

Rakvere aastavahetuse ilutulestikuks oli eile kella 14ks kogunenud 4600 eurot, mida on mõnevõrra rohkem kui kahel eelmisel aastal, kuid enam kui poole vähem kui 2008. aastal, mil taevasse paisati suurim summa raha.

Aastaid ilutulestikku korraldanud Steven Vaarmann Fire­studio OÜst edastas, et võib oma kogemustest kinnitada – Rakvere on kõige erilisem koht ilutulestiku läbiviimiseks. “Seetõttu mulle meeldibki Rakvere ilutulestikku korraldada. Müüride vahel, eemal kärast ja mürast, on hea ja rahulik ilutulestikku ette valmistada ning ilmselt seetõttu on tulevärgid õnnestunud. Ka on olnud meeldiv tunne näha suurt hulka inimesi, kes on ilutulestikke jälgima tulnud.”

Mitmel aastal on Rakvere ilutulestik olnud Eesti võimsaim ja seda on käidud imetlemas mitmelt poolt üle Eesti.

Firestudio OÜ, kes organiseerib ilutulestikku toetavate firmade ja üksikisikute annetustest, lubas laekunud rahakogusele omalt poolt lisada seekord 15 protsenti.

Steven Vaarmann nentis, et palju on räägitud aastavahetuse ilutulestike puhul raha taevasse laskmisest ja n-ö raha põletamisest. “Loomulikult ei ole mõistlik raha arutult taevasse lasta, kuid aastavahetuse puhul võib ju olla pisutki silmailu, vahelduseks hallile argipäevale, pimedale ja lumeta ajale.”

Vaarmann kutsus ilutulestikku toetama ikkagi neid, kellel on selleks võimalus. “Olen väga tänulik nendele firmadele, kes on omalt poolt kaasa aidanud Rakvere ilutulestiku korraldamisele.”

Ettevõtjatel ja eraisikutel, kes soovivad ilutulestikku ­toetada, palutakse raha kanda ilutulestikufirma Firestudio OÜ arvelduskontole nr 1120049034. Samuti võib võtta ühendust ilutulestikku korraldada aitava Märt Ilvesega (tel 5069175). Toetajatele väljastab Firestudio OÜ soovi korral ka arve.

Eile pärastlõunaks oli kokku kogunenud 4600 eurot, Steven Vaarmann lootis, et summa veel mõnevõrra suureneb.

Steven Vaarmann on sel aastal ise kohapeal ilutulestikku korraldamas. “Ilutulestiku kavandame üles ehitada selliselt, et nn tavalisemad ilutulestikuefektid vahelduvad vilede, paukude, pööriste ja teiste efektidega. Ilutulestiku laseme üles arvuti abil ning see võimaldab näidata ka niisuguseid komeediefekte, mida käsitsi süüdates ei ole võimalik teha. Plaanis on kasutada mitmesuguseid efekte, et pilt jätaks suurema ja tervikliku mulje. Ilutulestiku lõpetame kullasaju ning kolme paugupommiga,” rääkis Vaarmann.

Rakvere aastalõpu ilutulestik pühendatakse mitmele ümmargusele tähtpäevale. Rakvere linn tähistab järgmisel aastal 710. aastapäeva. Kümnendat sünnipäeva tähistab ka linnuse veerel turiste meelitav ja Rakvere sümboliks kujunenud skulptuur “Tarvas”. Kümnendat korda toimub ka ettevõtjate ja linna ühispanusena aastalõpu ilutulestik.

Kundas ilutulestikku, mis oli muutunud iga-aastaseks traditsiooniks, tänavu ei tule. Sellise otsuse tegi Kunda linnavalitsus üksmeelselt seetõttu, et järgmise aasta pingelisest eelarvest vajavad raha mitmed tähtsamad valdkonnad.

Ametist lahkuva linnapea Allar Aroni sõnul on ilutulestikku alati toetanud ka kohalikud ettevõtjad, kes samuti olid tänavu seisukohal, et raskel ajal ei ole mõistlik raha õhku lasta.

“Meie ettevõtjad on aga kindlasti nõus toetama edaspidigi olulisi haridus- ja kultuurivaldkonna ettevõtmisi,” ütles Aron.

Linnapea arvas, et tulevärgist inimesed siiski ilma ei jää, sest inimesed lasevad õhku rakette ikka.

Raha

• 2007. aasta võeti vastu 155 000 krooni (umbes 9900 eurot) maksva tulevärgiga.

• 2008. aastat tervitati 175 000kroonise (umbes 11 200 eurot) ilutulestikuga.

• 2009. aasta tulekul lasti taevasse 103 500 krooni (umbes 6600 eurot).

• 2010 ja 2011 tulid 60 000-70 000kroonise (umbes 3800-4500 eurot) pauguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles