Kirjandusauhind kutsub kaasa mõtlema

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud.
Raamatud. Foto: Internet

Virumaa kirjandusauhinnale, mille laureaat selgub 2011. aastal ilmunud ajalooteemalise väärtkirjanduse seast, on raamatukogude poolt kandideerima esitatud 11 teost, millele lugejad on lisanud kaks.

Ettepanekuid, missuguseid raamatuid võiksid auhindajad nominentide nimekirja koostamisel kaaluda, võivad kõik lugejad esitada jaanuari lõpuni..

Ida- ja Lääne-Viru raamatukogutöötajad on pakkunud välja järgmised teosed: Andrei Hvostov “Sillamäe passioon”, Andres Laasik “Filmilavastaja ja näitleja Kalju Kiisk : ikka hea pärast”, Ene Hion “Armastab, ei armasta”, Kai Aareleid “Vene veri”, Heinz Valk “Lugu poisist, keda kallistas ilus pastoriproua”, Katrin Kurmiste “Tuulekülv”, Enn Nõu “Vabariigi pojad ja tütred” I-II, Heljo Mänd “Nõgesed ja nartsissid : memuaarid”, Mats Traat “Vastsed Harala elulood”, Tarmo Vahter “Vaba riigi tulek : 1991.Kuus ostsustavat kuud” ja Rein Põder “Kauge”.

Tamsalu vald esitas kandidaadiks Vahur Talve “Karmid üheksakümnendad” ja üks lugeja Indrek Hargla “Apteeker Melchior ja timuka tütar”.

“Ootame kahe nädala jooksul veel ettepanekuid. Nominentide nimekirja, kuhu peaks jääma 5-7 teost, paneme lõplikult kokku jaanuari lõpus. Seni on aega uurida lähemalt seni tehtud ettepanekuid ja lisada omapoolseid,” ütles Virumaa kirjandusauhinna komisjoni liige Reet Tomband.

Ettepanekuid võib saata aadressil reet@lvkrk.ee , kirjutada Lääne-Virumaa Keskraamatukokku või paluda edastada lähima raamatukogu raamatukoguhoidjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles