Laekvere reoveepuhasti uuendatakse augusti lõpuks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Muuga reoveepuhasti.
Uus Muuga reoveepuhasti. Foto: Laekvere vallavalitsus

Laekvere vallavalitsus sõlmis jaanuaris aktsiaseltsiga Viimsi Keevitus lepingu reoveepuhasti projekteerimis- ja rekonstrueerimistöödeks Laekveres. Praeguseks on projekteerimisega alustatud.



Reoveepuhasti uuendamine on üks osa valdavalt Euroopa Liidu Ühtekuuluvus­fondist rahastatava Laekvere aleviku veevarustuse- ja ka­nalisat­siooni­süsteemide rekonstrueerimise projektist.

Veemajandusprojekti raames paigaldatakse 5500 meetrit vee- ja 4500 meetrit kanalisatsioonitorustikku. Samuti tehakse korda kaks puurkaevpumplat ning rajatakse joogiveetöötlusjaam ja nende kaugvalvesüsteem.

Vee- ja kanalisatsioonitorustike ning puurkaevude projekteerimiseks ja ehitustööde tegemiseks sõlmis Laekvere vald lepingu hanke võitja Viimsi Keevitusega juba suvel ning kopp löödi maasse sügisel.

Laekvere vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Andrus Läll ütles, et praeguseks on umbes pool torustikest paigaldatud.

Reoveepuhasti uuendamise hange toimus augustis. Hanke võitja väljakuulutamine ja lepingu sõlmimine venis seetõttu, et kogu projekt läks kavandatust 16% kallimaks. Andrus Lälli sõnul tegi Kesk­konna­inves­teeringute Keskus (KIK) lisarahastamise otsuse aasta lõpus.

Kõik tööd peavad lõppema kava kohaselt 31. augustiks. Kogu veemajandusprojekti maksumus koos omaniku järelevalvega on umbes 1,9 miljonit eurot, millest 23% on valla omaosalus.

Lälli sõnul võttis Laekvere vald omaosaluse katteks KIKist laenu.

Projekti elluviimisel vähenevad oluliselt veevärgi lekked, väheneb sademevee kogus ühiskanalisatsioonis, tagatakse kvaliteedinõuetele vastav joogivesi, samuti viiakse reoveepuhasti vastavusse nõuetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles