Mõedakal tõmmati käima talvine kestuskrossi hooaeg

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EMF

Nädalavahetusel algas Rakvere lähedal Mõedakal selle aasta talvise kestuskrossi hooaeg. Mõnus talveilm meelitas rajale palju sõitjaid ja võistlejaid jagus kuhjaga igasse starti.


Soolode tunniajase sõidu kestel käis rajal kokku 56 võistlejat. Stardist finišini juhtis sõitu Sõmerpalu mees, Enduro klassis sõitnud Martin Leok (KTM), kes suutis klassi E2 kiiremat ja üldarvestuse teist meest Timmo Mõtsi (Kawasaki) edestada 51,5 sekundiga. Absoluudi kolmas oli E1 klassi kiireim Toivo Nikopensius (Yamaha). Enduro klassis oli teine Ermo Brecher (Yamaha) ja kolmas Egon Üpraus (KTM). Kestuskrossil osales ka üks Eesti kõvemaid kelgumehi Urmas Uudmäe (Yamaha), kes oli selle arvestuse kuues.

E2 klassis lõpetasid Timmo Mõtsi järel teisel ja kolmandal kohal Mart Meeru (KTM) ja Mihkel Merimaa (Kawasaki), klassis E1 lõpetasid Nikopensiuse järel Mario Tõnsoja (Kawasaki) ja Marko Kallas (Yamaha). Seeniorite seas oli esikolmik Jüri Makarov (Honda), Aivo Rabbi (Yamaha) ja Rene Jõgimaa (Honda).

85 cc klassis võttis võidu Jarmo Lehiste (Yamaha) Kevin Radsini (Suzuki) ees. Hobby võitja oli Avo Ärm (Yamaha), teine Olev Roosmäe (KTM), kolmas Tarvi Remmelgas (Kawasaki).

ATVd ja quadid hullasid Mõedaka rajal kaks tundi ja tegu oli meeskondlike sõitudega. Quadidel oli kohal Eesti koorekiht, kes olid ennast meeskondadesse ära jaganud.

Võidu võtsid Siim Vaide ja Martin Toovis, kes suutsid edestada Argo Abelit ja Priit Järvlood. Neist vaid kahe minuti kaugusele jäid Kaspar Kangur ja Helari Järv.

Vahepeal eesotsas kihutanud Hando Palm ja Sten Jupaschevski katkestasid sõidu.

ATV Teami arvestuses võitis meeskond koosseisus Alo Linkolm ja Jaanus Tooming (Can-Am), teine oli Margus Malkus ja Jan Kuusik (Can-Am). Kolmandad Martin Metsla ja Rauno Saage. ATV Rahvasport arvestuses võtsid võidu Jaan Margus ja Randel Darsch (Can-Am) Ingo Ingveri ja Janno Simso ning Gabriel ja Ahti Koort (Can-Am) ees.

Väiksesed quadid 100 ja 200 olid rajal pool tundi, quad 100 arvestuses sai võidu Kevin Saar (Honda) Karl-Kristjan Kajaku (Honda) ja Patric Kurvitsa (Apex) ees. Quad 200 arvestuses võitis Hendrik Volmer (Yamaha) Martin Adamsoni (Honda) ja Kaidor Kompuse (Yamaha) ees. Quad 50 klassis veerandtunnise sõidu parim oli Joosep Eesmäe (Apex), teine Kert Kasemets (Cobra) ja kolmas Aleks Sale (Apex).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles