Rakvere kuulutatakse vastlapäeval metsapealinnaks

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka linnas võib näha metsa majandamise jälgi, Palermos on tehtud palgiks terve metsatukk väljakasvanud kuuski.
Ka linnas võib näha metsa majandamise jälgi, Palermos on tehtud palgiks terve metsatukk väljakasvanud kuuski. Foto: Meelis Meilbaum

Vastlapäeval, 21. veebruaril, kuulu­ta­takse Rakvere metsa­pealin­naks ja valli­mäele ehita­takse metsatee­maline lumelinn.

“21. veebruaril küll kuulutame metsapealinna välja, aga tiitel antakse üle nagu ikka metsanädalal, mis tänavu on 23.-29. aprillini,” rääkis Eesti Metsaseltsi tegevjuht Mart Kelk.

Rakvere valiti metsapealinnaks kolme kandidaadi seast. “Rak­vere oli kindlasti kõige aktiivsem ja määravaks sai see, et kui varasematel aastatel on peaaegu kogu tegevus metsapealinnas piirdunud metsanädalaga, siis Rakveres on kavandatud üritusi terveks aastaks,” selgitas Kelk valiku tagamaid ja lisas, et oluline on seegi, et Rakveres tegeldakse aktiivselt linnametsandusega.

Eesti kaitsevägi kavatseb näiteks anda oma panuse sellega, et suurõppuse Kevadtorm käigus korrastatakse Rakvere linnametsa ja istutatakse sinna uusi puid.

Esimest korda valiti metsapealinn 2004. aastal, siis sai selleks Räpina. Seejärel on metsapealinna tiitlit kandnud Kilingi-Nõmme, Kunda, Võru, Pärnu, Viljandi ja Tartu. Praegu on met­sapealinnaks Haapsalu. Met­sapealinna valib välja Eesti Metsaseltsi volikogu. Mullu novembris Palmses toi­munud turismikonverentsil soovitas EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso Lää­ne-Virumaa turismiedendajatel võtta maksimum sellest, et Rak­vere on Eesti metsapealinn. “Pange metsapealinn tööle nagu kultuuripealinn, et sellest tõuseks tulu kogu maakonna heaks,” ütles ta.

Vastlapäeval ehitatakse Rakvere vallimäel metsateemalist lumelinna ja loomulikult lastakse vastlaliugu.

21. veebruari keskpäeval kuulutatakse Rakvere metsapealinnaks. Rakvere kultuurikeskuse juhi Keio Soomelti sõnul on lumelinna oodatud ehitama kõik huvilised, mõistlik oleks aga end Rakvere linna kodulehel kirja panna.

Veel enne seda, 16. veebruaril, esitleb Rakvere linnavalitsus met­sapealinna logo, mille kujundas linnakunstnik Eerika Vaht­ra, ja metsapealinna tunnuslauset, mis valiti selleks korraldatud konkursile laekunud ettepanekute hulgast. Rakvere linnavalitsuse infospetsialisti Hilje Pakkaneni sõnul autasustatakse siis ka tunnuslause konkursi võitjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles