Vaeküla mure jõudis ministrini

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaeküla kooli jätkuvalt selgusetu tulevik tõi möödunud reedel õppehoonesse selle saatuse pärast muret tundvad inimesed.
Vaeküla kooli jätkuvalt selgusetu tulevik tõi möödunud reedel õppehoonesse selle saatuse pärast muret tundvad inimesed. Foto: Heili Nõgene

Möödunud reedel kohtusid Lääne-Viru maavanema Einar Vall­baumi kutsel Virumaalt valitud riigikogu saadikud, kes Vaekülas nähtust-kuuldust ajendatuna pöördusid ministri poole.

Maavanem Einar Vallbaumi kutsel tulid Vaeküla kooli olukorraga tutvuma ja selle üle arutama riigikogu liikmed Rannar Vassiljev ja Indrek Saar. Virumaalt valitud saadikutele ulatati Vaeküla kooli üldkoosoleku pöördumine, millel oli 40 allkirja.
Ülevaate tehtust ja õppehoone praegusest seisukorrast andis ka Riigi Kinnisvara ASi juhatuse liige Elari Udam.
Ühise arutelu käigus jõuti selleni, et Vaeküla kool juriidilise üksusena tuleb siiski säilitada.
Rannar Vassiljev ütles, et Vaeküla kooli jätkamine või mittejätkamine on ikkagi täitevvõimu otsustada, riigikogu liikmed saavad vaid teema tõstatada ja esitada ministrile arupärimise.


“See on poliitiline otsus, kas haridusminister näeb selle kooli vajalikkust või mitte,” lisas Saar.
Reedese kohtumise lõppedes tunnistas maavanem siiski, et jätkuvalt valitseb teadmatus. “Mina näen, et haridusministeerium võiks ja peaks kiiremalt tegutsema, aga on ilmselt võetud selline seisukoht, et las vesi voolab,” lausus Vallbaum.
Vaeküla kooli direktor Kersti Aasmets avaldas lootust, et riigikogu saadikud Indrek Saar ja Rannar Vassiljev, kes trööstitut pilti Vaekülas oma silmaga nägid, teevad kõik selleks, et haridusministrile selgitada kooli vajalikkust. “Et haridusministeerium ei lõpetaks lepingut Riigi Kinnisvara aktsiaseltsiga ja et härra Aaviksoo aitaks kaasa ehitustööde jätkamisele,” lausus Aasmets.
Vaekülas nähtust ja koosviibimisel arutatust ajendatuna antigi eilsel riigikogu istungil haridusminister Jaak Aaviksoole üle arupärimine Vaeküla kooli saatuse kohta. Muu hulgas küsiti ministri käest, kas Vaeküla kool jätkab tulevikus iseseisva koolina ja kui, siis millistes ruumides.


Praegu õpib osa Vaeküla kooli õpilastest Vinni-Pajusti gümnaasiumi ruumides, osa on endiselt Vaekülas. “Haridus- ja teadusministeeriumi seiskoht on, et järgmiseks õppeaastaks tuleb neist majadest (Vaekülas asuvatest hoonetest – toim.) kool välja kolida ja leida 7.–9. klassi õpilastele paremad õpitingimused. Hetkel tegelemegi sellega, kuhu leida sobilik asenduspind,” kõneles Kersti Aasmets ning täpsustas, et algklassiõpilased saavad ka järgmisel õppeaastal õppida Vinni-Pajusti gümnaasiumis, kus saadakse paar klassiruumi juurdegi, et 6. klassi õpilased samuti sinna viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles