Rakvere gümnaasium kutsub rahvakunstinädalale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks osa Rakvere gümnaasiumis olevast näitusest: kuhiksõlgede väljapanek, mis sündis IX klasside kunstiõpetuse tundides - kõigepealt tutvuti rahvuslike motiividega ja nende tähendusega, seejärel kujundas iga õpilane ühe sõle. Pildile jäid ka mõned tööde autorid.
Üks osa Rakvere gümnaasiumis olevast näitusest: kuhiksõlgede väljapanek, mis sündis IX klasside kunstiõpetuse tundides - kõigepealt tutvuti rahvuslike motiividega ja nende tähendusega, seejärel kujundas iga õpilane ühe sõle. Pildile jäid ka mõned tööde autorid. Foto: Arvet Mägi

Järgmine nädal on Rakvere gümnaasiumis rahvakunstinädal, mis kannab pealkirja “Meie armas rahvakunst”.

Selle raames avatakse esmaspäeval, 20. veebruaril kell 10 rahvakunstinäitus, mis jääb avatuks 25. veebruarini.
“See on Rakvere gümnaasiumi juubelikingitus linlastele. Kõik huvilised, emad-isad, vanavanemad, vilistlased on näitusele väga oodatud,” ütles Kiira Tormilind Rakvere gümnaasiumist.

Näitusel saab vaadata oma ala meistrite valmistatud eesti rahvuslikke vaipu, kampsuneid, sõlgi, Setu pitsi.
Esindatud on Viljandi kultuurikolledži tudengite käsitöö. Lisaks professionaalide loodule saab näha ka Rakvere gümnaasiumi õpilaste, lastevanemate, vilistlaste ja õpetajate käsitöid.

Näitus on avatud tööpäevadel kella 10–16, reedel-laupäeval kella 11–14.

Esmaspäeval, 20. veebruaril kell 14.30 on gümnaasiumi aulas avatud loeng “Meie armas rahvakunst”, mille peab Rakvere gümnaasiumi vilistlane, Tallinna rahvaülikooli direktor, Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu juhatuse esimees Liivi Soova. Tegemist on Lääne-Virumaa käsitööõpetajatele ja kõigile käsitööst huvitatutele suunatud loenguga.

Lisaks näitusele annavad õpilased kaheksa kontserti maakonna koolides, et tutvustada peagi sajandat sünnipäeva tähistavat kooli õpilaste isetegevuse kaudu. Rakvere gümnaasiumi segakoori, rahvatantsurühma ja RG Teatriansambli kontserdid toimuvad Vasta, Uhtna, Põlula, Laekvere, Lasila, Sõmeru ja Rakvere põhikoolis ning Rakvere linna algkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles