Lääne-Virumaale tuleb kaheksa elektriautode kiirlaadimispunkti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto.
Elektriauto. Foto: Mihkel Maripuu

Lääne-Virumaal rajatakse elektriautode kiirlaadimispunktid Rakverre keskväljakule ja haigla juurde, Tapale vallavalitsuse maja juurde, Kundasse linnavalitsuse juurde, Rakvere valda Põhjakeskuse juurde, Võsule Vihula vallavalitsuse juurde ning Väike-Maarjasse ja Viitnale.


Kiirlaadimispunktidest paikneb 100 linnades ja 60 maanteede ääres. Suurematest linnadest tuleb Tallinnasse 27, Tartusse 10, Pärnusse 4 ja Narva 2 kiirlaadimispunkti.


“Eesti on esimene riik maailmas, mis katab terve riigi ühtlase kiirlaadimispunktide võrgustikuga. Loodav võrgustik annab elektriautode omanikele kindlustunde elektriauto kasutamiseks ka pikematel distantsidel ning võimaldab laadida autot kiirelt ja turvaliselt üle Eesti,” ütles KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Mirja Adler.


Elektriautode kiirlaadimispunktid paigaldatakse kõrge liiklustihedusega maanteede äärde ja kõikidesse enam kui 5000 elanikuga asulatesse.
Kiirlaadimispunktide omavaheline vahemaa maanteedel on hinnanguliselt u 40–60 km.
Elektriautode kiirlaadimisvõrgu rajab Eestisse ABB ning see peab olema töövalmis hiljemalt 31. oktoobril.
Lisaks kiirlaadijatele paigaldatakse sotsiaaltöötajate elektriautode laadimiseks kohalike omavalitsuste juurde 507 tavalaadijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles