Lääne-Virumaa tunnustas oma sporditähti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe võttis Sagadi mõisas vastu Lääne-Virumaa 2011. aasta parima naissportlase auhinna.
Epp Mäe võttis Sagadi mõisas vastu Lääne-Virumaa 2011. aasta parima naissportlase auhinna. Foto: Heili Nõgene

Sagadi mõisas kolmapäeva õhtul peetud pidulikul Lääne-Virumaa spordirahva kokkusaamisel tunnustati 2011. aastal enim silma paistnud sportlasi ja spordiaktiviste tosinas kategoorias ning maavanem Einar Vallbaum andis parimatele kätte kaunilt kujundatud meened.


Lääne-Virumaa aasta naissportlaseks valiti Tudust pärit maadlusneiu, Eesti naistemaadluse teerajaja ning olümpialootus Epp Mäe. Tema treeneritena pälvisid tunnustuse Arvi Aavik ja Epu isa Riho Mäe.

Aasta meessportlase tiitliga pärjati sel talvel suusahüppajana debüteeriv Kaarel Nurmsalu, kes 2011. aasta algul napsas Otepääl peetud juunioride maailmameistrivõistlustel kaks pronksi kahevõistluses ja ühe suusahüpetes. Treeneritena pälvisid tunnustuse Hillar Hein ja Kaarli isa Toomas Nurmsalu.

Lääne-Virumaa aasta noorsportlaseks valiti võrdselt hästi triatloni, duatloni ja kergejõustiku pikemaid jooksualasid harrastav rakverlanna Kaidi Kivioja, tema treeneritena väärisid tunnustust Margus Tamm ja Gunnar Tõnning.

Lääne-Virumaa aasta noorsportlase tiitli noormeeste seas pälvis Tallinnas Audentese spordikoolis õppiv noor andekas ujuja Ralf Tribuntsov, kelle treeneriteks Siiri Põlluveer ja Gunnar Tõnning. Ralfile oli mullune aasta väga edukas, lisaks kümnetele võidetud medalitele põrmustas ta hulganisti aastakümneid püsinud Eesti seliliujumise rekordeid. Treener Tõnningu sõnutsi on noormehel sihid seatud kaugele – praegu treenides mõeldakse 2016. aasta olümpiamängudele.

Aasta võistkonnaks kuulutati Sagadis Rakvere Spordikooli U20 vanuseklassi võrkpallimeeskond, kuhu kuulusid suurima saavutusena Eesti meistrivõistlustel hõbemedali võitnud Ronald Järv, Hardi Talv, Sander Konso, Olari Aas, Mihkel Hiielaid, Kristjan Tambik, Konstantin Nikolenko, meeskonna treenerina pälvis kõrge tunnustuse Mati Merirand.

Aasta spordiveterani tiitli sai suvel maailmamängudel kergejõustikus N45 vanuseklassis kaks hõbemedalit võitnud Rakvere spordiõpetaja Helle Tuhkla, aasta sportlik eakas on 89aastane kergejõustikku harrastav ja jõudumööda võistlustel kaasa lööv Arnold Kalvik Tamsalu vallast.

Aasta invasportlaseks valiti väsimatu Tamsalu kergejõustiklane Sirly Tiik, kellel on mullusest hooajast ette näidata Global Gamesil saadud medalid kettaheites ja odaviskes. Samuti pälvis tunnustuse tema treener Liivi Rünk.

Lääne-Virumaa aasta spordiaktivistiks valiti paljude tublide nominentide hulgast kundalane Kaido Vahesalu, kes edendab kodulinnas paljusid alasid, eriti innukalt aga jõutõstmist. Ka aasta sportlikuma perekonna tiitel läks Kundasse, selle sai sportimist pikki aastaid ja põlvkondade kaupa suure au sees pidav perekond Täpp/Koha.

Wesenbergi klubi nimel andis Roland Toome üle auhinna Lääne-Virumaa kõige sportlikumaks ettevõtteks valitud JELD-WEN Eesti ASile, mille töötajad on agarad terviseliikujad ning võtavad arvukalt osa rahvaspordiüritustest.

MTÜ Virumaa Lootus valis aasta sportlikuks külaks Triigi küla, kus spordihoone on justkui küla süda ja kus saab harrastada paljusid alasid. Suvel on küla kõige menukamad kohad hästi hooldatud välisväljakud jalgpalli ja võrkpalli mängimiseks. Sinna kogunetakse ja seal keeb vilgas elu. Külal on oma võrkpallivõistkond, kes  esineb edukalt Lääne-Virumaa rahvaliigas, läinud aastal toodi sealt koju esikoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles