Rakvere kuulutati Eesti metsapealinnaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasepaku poolekssaagimisel ilmus sealt nähtavale sildike metsapealinna tiitliga.
Kasepaku poolekssaagimisel ilmus sealt nähtavale sildike metsapealinna tiitliga. Foto: Arvet Mägi

Vastlapäeval sai Rakvere vallimäel kätt proovida lumelinna ehitamises, valmivaid lumemoodustisi niisama uudistada ning koos pisemate inimestega vallimäe nõlvalt vastlaliugu lasta.

Muu hulgas olid kohale saabunud ka Eesti metsaseltsi president Hardi Tullus, Rakvere linnapea Andres Jaadla ning mulluse metsapealinna Haapsalu esindaja Peeter Vinkman, et avada metsaaasta ning kuulutada Rakvere 2012. aasta metsapealinnaks.


Eesti metsaseltsi presidendi, Eesti maaülikooli professori Hardi Tulluse sõnul on austusväärne metsapealinna tiitel Rakverele igati sobilik, sest Rakveret iseloomustab roheline linnakeskkond, üheks linna sümboliks olev tammik ning Lahemaa rahvuspargi lähedus. Tullus pani Rakvere linnakodanikele südamele, et loodusesse minnes peaks igaüks metsa peale mõtlema, sest see on meie ühine suur rikkus ja kogu Eestit võiks nimetada metsamaaks.


Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul tähendab alanud metsaaasta Rakvere jaoks kõikvõimalikke ettevõtmisi, alates umbes 7000 puu istutamisest, lõpetades kuni kolmekilomeetrise puuriida ladumisega. Viimase üritusega püütakse jõuda ka Quinnessi rekordite raamatusse.


Möödunud aastal kuulus metsapealinna tiitel Haapsalule, mille esindaja Peeter Vinkman oli kohale saabunud, et see Rakverele edasi anda.
Sõnavõttude lõpuks saagisid linnapea Jaadla ning metsaseltsi president Tullus kahemehesaega haavapakku, mille sisse oli peidetud sedel kirjaga “Rakvere – metsapealinn 2012”. Lisaks hüüti välja metsapealinna tunnuslause “Rakvere – metsa väge täis”.


Metsapealinnale vääriliselt ehitati vallimäele ka metsateemaline lumelinn ning vastlapäevale kohaselt võeti mõõtu pikima liu laskmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles