Andres Jaadla eirab oma erakonna soovitust

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapealinna linnapea Andres Jaadla ei taha oma erakonnakaaslaste soovitusi kuulda võtta.
Metsapealinna linnapea Andres Jaadla ei taha oma erakonnakaaslaste soovitusi kuulda võtta. Foto: Arvet Mägi

Kohtus süüdi mõistetud Andres Jaadla ei võta koduparteid kuulda ning jätkab Rakvere linnapeana.

Üleeile õhtul kinnitas reformierakonna Rakvere piirkonna juhatus koos erakonna Rakvere linnavolikogu fraktsiooniga teist korda, et soovitab Viru maakohtus toimingupiirangu rikkumises süüdimõistva otsuse saanud Rakvere linnapeal Andres Jaadlal peatada liikmelisus reformierakonnas ja volitused linnapeana.

Andres Jaadla otsustas aga jätkata nii erakonna liikmena kui linnapeana. “Arvestan selle soovituse ja usaldusega, et erakond jättis otsuse minu teha, väga tõsiselt. Kaaludes kõiki asjaolusid ja arvestades, et otsustamine ei ole kerge, kuna mõjutab väga mitmeid inimesi ja osapooli, asusin seisukohale, et jätkaksin tegevust linnapeana, kui volikogu mind selles ametis jätkuvalt toetab,” rääkis Jaadla.

Reformierakonna Rakvere piirkonna esimees Aleksander Holst ütles, et tehtud otsused jäävad Jaadla südametunnistusele. “Eks ole näha, kuidas teised volikogu liikmed toimivad,” sõnas ta, märkides, et reformierakond ise oma linnapeale umbusaldust avaldama ei hakka.

Rakvere linnavolikogu esimees, IRLi kuuluv Mihkel Juhkami ütles, et IRL ei ole veel mingit seisukohta kujundanud. “Aga minu teada on kõik fraktsioonid seda meelt, et otsus on Andres Jaadla enda teha,” rääkis volikogu esimees.

“Eks ta arvab ja loodab, et võidab protsessi, kui analoogseid kohtuasju vaadata, on need lõppenud nii ja naa,” lausus Juhkami, lisades, et inimeste õiglustunne on erinev ja leidub nii neid, kes arvavad, et Jaadla võib jätkata kuni kohtus lõplik tõde selgub, kui ka neid, kelle arvates oleks ta pidanud juba süüdistuse esitamisel tagasi astuma.

Rakvere linnavolikogu keskerakonna fraktsiooni liige Urmas Tamm ei välistanud, et keskerakond võib algatada linnapea umbusaldamise. “Arutame seda oma kokkusaamisel väga põhjalikult,” kinnitas ta.

SDE fraktsiooni kuuluv Kairit Pihlak ütles, et linna mainele on Jaadla jätkamine igal juhul halb. “Umbusalduse avaldamises ei ole me veel seisukohta kujundanud, sest iga päev tuleb uusi uudiseid, esmaspäeval veel teadsime, et Jaadla ikkagi kaalub tagasi astumist,” kõneles Pihlak.

Andres Jaadla on korra reformierakonnast ka välja visatud, kui ta osales kohalikel valimistel ise reformierakonda kuuludes valimisliidu Kodulinn Rakvere nimekirjas. Valimisliidu üks eestvedajaid oli Üllar Vaserik, kellega koos Jaadla äriühingusse kuulub. Osalus selles oligi ajendiks Jaadla kohtusaagale.

Kui Jaadla peaks linnapea kohalt tagasi astuma, tuleb reformierakonnal leida uus linnapea, kuid kohapealt sobiva kandidaadi leidmisega on oravaparteil raskusi, mis ilmnesid juba läinud sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles