GoBusi Rakvere bussijuhid kogunesid toetuspiketile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuhtide toetusstreik Rakveres.
Bussijuhtide toetusstreik Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Hommikul kella 9-10 kogunesid GoBusi Rakvere bussijuhid plakatitega piketile, et toetada täna alanud Eesti Ametiühingute Keskliidu streiki.


“Meil on rahumeelne pikett, see ei ole suunatud tööandja vastu, vaid soovime näidata, et meil on saanud villand valitsuse sellisest käitumisest,” kommenteeris Transpordi Ametiühingu Lääne-Eesti koordinaator Anu Juurmann. “Esiteks piketeerime selle vastu, et valitsus muudab kollektiivlepingu seadust ning ohus on töötajate tagatised. Teiseks tahab valitsus tühistada 2008. aastal ametiühingute keskliidu välja võideldud hüvitisi ja kolmandaks toetame õpetajate 20protsendilist palgatõusu.”

Rakvere GoBusi tunnine toetuspikett seisakuid busside sõidugraafikusse ei toonud. “Pikett on heatahtlik meeldetuletus – me oleme olemas. Kutsume üles ka teisi oma õiguste eest seisma,” märkis Juurmann ja lisas, et esialgu oli tegemist tunniajase piketiga, aga ollakse vajadusel valmis ka uuteks meeleavaldusteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles