Vastasseis raudteel reisijaid oluliselt ei mõjutanud

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses õpetajatega ühinenud raudteelaste toetusstreigiga jäi eile Lääne-Virumaal kuus reisirongi määratud ajaks jaama ilmumata.
Seoses õpetajatega ühinenud raudteelaste toetusstreigiga jäi eile Lääne-Virumaal kuus reisirongi määratud ajaks jaama ilmumata. Foto: montaaž

Raudteelaste streigi tõttu jäi Lääne-Virumaal ära kuus rongireisi, mis Edelaraudtee hinnangul sõitjaid asjatult perroonile ootama ei jätnud, sest info oli saadaval nii internetis kui ka ööpäev läbi tegutseva infotelefoni vahendusel.


Eesti raudteelaste ametiühing, Edelaraudtee vedurimeeste assotsiatsioon ja Eesti vedurimeeste ametiühing otsustasid eile toetada õpetajate streiki ja samas avaldada vastasseisu riigi kavandatud töölepingu seaduse muudatustele, mis seab töötajad halba olukorda.

Streigi tõttu jäi eile sõitmata kaks kiirrongi Tallinna-Tartu ja kaks kiirrongi Tartu-Tallinna suunal.
Samuti ei väljunud hommikune Rakvere-Tallinna rong ja pealinnast kell 16 startima pidanud Tallinna-Narva rong. Aktsiaseltsi Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul lahendati olukord sellega, et hiljem väljunud Tallinna-Rakvere rong läks Narvani.

Sõitmata jäänud rongide tõttu reisijad Edelaraudteele eile pretensioone ei esitanud, sest info oli saadaval nii internetis kui ka ööpäev läbi tegutseva infotelefoni vahendusel. Küll aga pahandati paar päeva varem, sest siis veel ei teatud täpselt, mis reisid ära jäävad.

Oherdi sõnul soovis Edelaraudtee ametiühingutega varakult kokku leppida, mis reisid ära jäävad, ja esitas ka omapoolse kava. Paraku ei soovinud ametiühingud koostööd teha ja ära jäävad reisid selgitas välja tööandja. See aga võttis aega, sest ametiühingute poolt puudus igasugune info selle kohta, mis toimuma hakkab.

Oherdi ütlusel jaamades teadetetahvlil infot muuta ei jõutud ja see pole ka vajalik, sest inimestel on juba piisavalt elektroonilisi sidevahendeid. Teadetetahvlitel info vahetamiseks peab Oherdi andmetel läbima umbes 2000 kilomeetrit ja see võtab aega neli päeva. Samas ei pruugi see info sinna püsima jääda. Oherd tõi näite, et aasta jooksul on Tapa raudteejaamas vahetatud teadetetahvli klaasi 70 korda. On juhtunud ka nii, et hommikul parandatud klaas on õhtuks taas puruks pekstud.

Raudteelaste streigiga seoses on Edelaraudtee ööpäev läbi tegutseva infoliini töötajatel koormus tõusnud.
Annemari Oherdi sõnul selguvad täpsemad andmed järgmisel nädalal. “Siis saab ka analüüsida, mis toimus,” lisas aktsiaseltsi Edelaraudtee müügijuht.

Edelaraudtee vedurimeeste assotsiatsiooni juhatuse esimees Arbo Parve ütles, et tööandjad ei soovinud mitte kooskõlastada rongireise, vaid üritasid teada saada streikijate nimesid. Seda soovisid nii Edelaraudtee, Elektriraudtee kui ka Eesti Raudtee. “Nad on aktiivselt tegelenud streigi murdmisega,” sõnas Parve ja lisas, et ametiühingud oleksid kindlasti olnud valmis eelnevalt kooskõlastama rongiliikluse graafiku. “Täielikku koostööd oleksime teinud.”

Edelaraudtee kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov ütles, et kuuldused streigi murdmise katsetest ei vasta tõele. Kõik streigis ei osale, kuid samas austatakse neid, kes seda teevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles