Algavad Rakvere reoveepuhasti rekonstrueerimise tööd

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reovee puhastusjaam.
Reovee puhastusjaam. Foto: Meelis Meilbaum

19. märtsil allkirjastasid AS Rakvere Vesi ja Skanska EMV AS lepingu Rakvere reoveepuhasti rekonstrueerimise projekteerimis-ehitustööde tegemiseks.


Rekonstrueerimise eesmärgiks on viia Rakvere reoveepuhasti eelpuhastuse, bioloogilise puhastuse ja settetöötluse seadmestik tänapäevasele tasemele.

Selleks vahetatakse suur osa olemasolevaid amortiseerunud seadmeid välja uute ja efektiivsemate vastu ning paigaldatakse puhasti hoonesse uus automaatika, elektrivarustuse, kütte- ja ventilatsioonisüsteem. Selle tulemusena muutub reoveepuhastus tõhusamaks ja töökindlamaks, muu hulgas paraneb uue ventilatsioonisüsteemi ehitamisel puhastusprotsessist keskkonda juhitava ventilatsiooniõhu kvaliteet.

Lisaks rajatakse reoveepuhasti peapumpla kõrvale keskkonnaohutu purgimissõlm, kus on võimalik vastu võtta kogu ümbruskonna elamute ja asutuste reovee kogumismahutite sisu.

Ehitustöödega alustakse peale vajalike kooskõlastatuste ja lubade hankimist 2012. aasta suvel. Tööd kestavad kuni 2013. aasta maikuuni.

Tööd tehakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist kaasrahastatavast projekti “Rakvere linna reoveekogumisala veemajandusprojekt” raames.

Rakvere reoveepuhasti asub Rakvere vallas Tõrremäe külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles