Väike-Maarja kiriku kabel sai ajutise katuse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja kiriku kabel sai ülemöödunud aastal augustitormis kahjustada.
Väike-Maarja kiriku kabel sai ülemöödunud aastal augustitormis kahjustada. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

OÜ Rändmeister töömehed paigaldasid kiriku kõrval asuvale kabelile ehk leinamajale ajutise kilekatuse. Tööd lõppesid mõni nädal tagasi.


Kabelimaja konserveerimine takistab paekivimüüride vettimist ja edasist lagunemist.

Ajaloolisele hoonele ajutise katuse paigaldamist toetas Väike-Maarja vald, samuti panustas sellesse kogudus ise.

EELK Väike-Maarja koguduse hooldusõpetaja Enn Salveste selgitas, et kabel sai kõvasti kannatada üle-eelmise aasta augustitormi ajal, kui tornikiiver sellele peale kukkus.

“Kabelimaja suhtes on olnud mitu arvamust. Kuna hoone ei ole muinsuskaitse all ja selle seisukord on väga halb, oli koguduse algne seisukoht see lammutada,” rääkis Salveste.

Enn Salveste sõnul on tänu avalikkuse huvile ja toetusele jõutud selleni, et püütakse leinamaja ikkagi taastada. Ta lisas, et kõigepealt on vaja tellida renoveerimistööde projekt. Millal tegelike töödeni jõutakse, oleneb võimalustest: selleks on vaja taotleda raha projektidest või leida häid toetajaid ja annetajaid.

Salveste ütles, et kilekatuse kasutusaeg on maksimaalselt kolm aastat ning selle aja jooksul tuleb otsustada, mis ajaloolisest kabelist edasi saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles