Rakvere Raibe: Hea rockverlane, kas sa soovid tasuta juua?

, Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rockvere linnas on alustatud kampaaniat, et tagada kõikidele linnakodanikele tasuta joomine.
Rockvere linnas on alustatud kampaaniat, et tagada kõikidele linnakodanikele tasuta joomine. Foto: Rakvere Raibe

Rockvere linnas on alustatud kampaaniat selle nimel, et saavutada võimalus tagada kõikidele linnakodanikele tasuta joomine.



Praegu valmistatakse ette ka vastavat küsitlust. Iga linnakodanik võib vastata küsimusele: kas pooldate tasuta joomist? Kui küsitlus näitab, et rahvas on selle poolt, saavad kõik linnakodanikud hakata tasuta jooma. Muidugi säilib õhkõrn võimalus, et inimesed ei taha tasuta juua. Siis tuleb uus kampaania, mis pakub võimalust tasuta süüa, selleks avatakse linlastele supiköögid.

Rockvere soovib selle käiguga saavutada, et linna tuleb rohkem elanikke.

Rockvere linnapea tõrjub süüdistused, et tegemist on populistliku käiguga enne kohalike omavalitsuste volikogude valimisi. Samas linnapea ei välista, et pärast kohalikke valimisi võib see võimalus kaduda, kui valitakse mõni teine erakond.

Kust aga leitakse selle jaoks raha? “Kas või selle arvelt, et meile tuleb kampaania tõttu rohkem maksumaksjaid,” ütles ta.

Miks just joomine? Siin leiab linnavalitsus, et Rockvere on ainuke linn Eestis, kus asub oma pikkade traditsioonidega piiritustehas. Seal hakatakse peagi tootma mahepiiritust, millest tehakse alkoholivaba viina, see tõik ongi tegelikult kogu kampaania võti.

Rockvere eeskuju tahavad rakendada ka mitmed teised linnad. Järgmisel nädalal tuleb külla Moskva linnapea, kes tahab lähemalt tutvuda tasuta viinavõtmise võimalusega. Tema, paraku, ei tea, et see viin on kraadideta.

Lõpetuseks teatame, et tasuta teenuseid tuleb linnas enne valimisi kindlasti veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles