Kas tulekul kassahitt "Baruto Kid"?

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane ebajumal Kaido Höövelson noorukina Vinni spordihoone poodiumil oma esimesi sumovõite tähistamas.
Tänane ebajumal Kaido Höövelson noorukina Vinni spordihoone poodiumil oma esimesi sumovõite tähistamas. Foto: Erakogu

Inglismaal tegutsev mainekas jaapani filmiprodutsent Michiyo Yoshizaki külastas üleeile sumokuulsus Baruto lapsepõlvejälgedel käies Vinnit eesmärgiga teha kunstiline film Kaido Höövelsoni ehk Baruto noorusaegadest.



Michiyo Yoshizaki on produtseerinud filme, millest koguni 17 on jõudud Oscari nominatsiooni. Lisaks on tema produtseeritud filmid saanud tosin Kuldgloobust ja muid mainekaid filmiauhindu.

Kuulsa produtsendiga olid Vinnis kaasas ka PÖFFi eestvedaja Tiina Lokk, Jõhvi kontserdimaja direktor Piia Tamm ja Eesti Sumoliidu president Andres Jaadla. Külalised väisasid Vinni spordikeskuses peetud laste sumovõistlust ning kohtusid Baruto esimese treeneri Riho Rannikmaaga.

Rannikmaa sõnul on Michiyo Yoshizakil idee teha film sellest, kuidas ja kus Kaido on üles kasvanud ja kuidas ta sumo juurde jõudis kuni selle ajani, mil ta Jaapanisse läks. Rannikmaa hinnangul sarnaneb see idee klassikasse kuuluva filmi “Karate Kid” põhimõttega.

“Asi on alles idee staadiumis, aga kui see ükskord valmis saab, võib filmist kujuneda suur hitt,” rääkis Rannikmaa.

“Küsiti, kas selles filmis võiks meie sumotrenni lapsi kasutada, vastasin, et miks ka mitte,” lisas Baruto esimene treener, kellele filmi mõte meeldib.

Piia Tamm ütles, et praegu kuulatakse alles maad ja filmi tootmiseni võib minna veel paar aastat.

Üle kolmekümne aasta Hollywoodi süsteemist sõltumatute filmide tootmise kogemusega Michiyo Yoshizaki asutas 1995. aastal filmikompanii NDF International, enne seda oli ta Nippon Herald Filmsi asepresident. NDF International on üks ­Suurbritannia juhtivaid sõltumatuid filmitootjaid, nende nimekirja kuuluvad sellised pärjatud filmid nagu “Crying Game” ja “Howards End”.

15aastasena esimese sumo­treeningu teinud Baruto ise käib praegu mööda Jaapanit igakevadistel demonstratsioonesinemistel, mis on tõusva päikese maal väga populaarsed.

Laekvere vallast Rohu külast pärit Baruto jälgi on Lääne-Virumaal ajanud paljud jaapani teleajakirjanikud ja dokumentalistid, kuid nii pärjatud filmitootjat pole siinmail veel nähtud.

Michiyo Yoshizaki toodetud filme

“Guantanamero” (2007)
“Titus” (1999)
“Chinese Box” (1997)
“Wilde” (1997)
“The Break” (1997)
“Kama Sutra: A Tale of Love” (1996)
“Basquiat” (1996)
“Crying Game” (1992)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles