Teater paneb näitusele harilikud inimesed ja autogrammid

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kuusingu "Kurjade vaimude väljaajamine".
Toomas Kuusingu "Kurjade vaimude väljaajamine". Foto: Erakogu

Rakvere Teatri väikeses majas avatakse 4 aprillil kell 16 Toomas Kuusingu isikunäitus “Harilikud inimesed” ja suures majas 5. aprillil kell 17 Toomas Erapardi autogramminäitus.

Maalikunstniku, graafiku, skulptori ja tegevuskunstiku Toomas Kuusingu paljurännanud näitus “Harilikud inimesed” on ümbritsevatest inimestest inspireeritud ja erinevaid tehnikaid kasutates sündinud väljapanek.

Toomase kunstnikust sõbra Remo Randveri sõnul on Toomas Kuusingu graafika kohta öeldud igasuguseid hirmsaid asju. “Ühed nimetavad seda sürrealistlikuks, teised Gary Larsonlikuks absurdihumoorikaks ja kolmandad ei saa lihtsalt aru, kuidas ta viitsib neid jooni linooli sisse vedada. Võiks õelalt väita, et eksperimentaalsus näib olevat tema puhul täielikult välistatud. Samas ei saa loopida süüdistusi tema teoste kuivuse, liigse akadeemilisuse või igavuse pihta. Mina võin teile öelda, et Toomas Kuusingu graafika puhul on tegu enamasti apokalüptilise ettekuulutusega. täiesti reaalsete tegelastega tegelikust maailmast. mitte miski pole väljamõeldis ja liialdustega pole samuti tegemist. Kes arvab, aga vastupidist ja peab Toomas Kuusingu kunsti fantaasiaks, see ise on süüdi selles, et ta näha ei oska seda, mida paljud teised näevad ja seda juba pikka aega. Arvestades peagi saabuvat maailmalõppu võib Toomase loometööd väga päevakohaseks ja vajalikuks pidada,” arvas Randver.

Rakvere Teatri suures majas saab vaadata, missugune on Kerli Kõivu, Mihkel Raua või hoopis Jared Leto autogramm. Rohkem kui joonistatud 60 portreed ja 90 autogrammi nii Eesti kui välismaa tuntud inimestelt toob näitamisele Toomas Erapart.

Toomas Erapart on Rakverest pärit kunstnik ja Virumaa Teataja reklaamikujundaja. Lõpetanud 2004 aastal Kuressaare Ametikooli kunstilise kujundamise erialal, on ta tegelenud joonistamise, maalimise, seinamaalingute, illustratsioonide, plakati ja reklaamikujunduste ning ka aerograafmaalingutega.

Portreedega hakkas ta tegema 2011. aasta alguses ja esimese autogrammi sai ta 12. veebruaril 2011. Positiivsest tagasisidest innustunult jätkas ta kogumist ning praeguseks on tal autogrammiga polte üle 90. Näitusel olevate portreede joonistamise peale on tal kulunud üle 400 tunni. Iga portree juurde on kirjutatud ka tutvustav tekst, kellega on tegemist ja kuidas see autogramm täpselt saadud on.
Avamisel esinevad Veljo ja Rait akustilisest ansamblist Mind Illusion - “Philips & The Sun 2012” konkursi võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles